Sastojci

Za 20 osoba

Za pripremu

250 gr lisnatog testa

130 gr margarina

3 jajeta

130 gr mlevenih oraha

30 gr brašna

50 gr suvog grožđa

50 gr suvih brusnica

50 gr kandirane kore pomorandže

Za premazivanje

1 žumance

Za posipanje

Naši proizvodi

Priprema

Za pripremu

Mikserom umutite margarin, dodajte šećer u prahu i još malo mutite. Dodajte 3 cela jajeta, jedno po jedno, i dalje mutite. Dodajte postepeno orahe, suvo grožđe, brusnicu i kandiranu koru pomorandže svo vreme muteći. Na kraju sipajte brašno i još malo izmiksajte.

Za pripremu

Lisnato testo razvijte na radnu površinu pa na polovinu testa upsravno (levu stranu testa) stavite fil, preklopite drugim delom testa (desnim delom). Krajeve dobro uvijte da se štrudla ne bi otvorila i da fil ne bih iscurio prilikom pečenja. Žumance umutite viljuškom i premažite štrudlu.

Finalni postupak

 Rernu ugrejte na 180 stepeni i pecite 20 minuta. Pečenu štrudlu pospite šećerom u prahu.