Mikserom umutite margarin, dodajte šećer u prahu i još malo mutite. Dodajte 3 cela jajeta, jedno po jedno, i dalje mutite. Dodajte postepeno orahe, suvo grožđe, brusnicu i kandiranu koru pomorandže svo vreme muteći. Na kraju sipajte brašno i još malo izmiksajte.
Za pripremu
Lisnato testo razvijte na radnu površinu pa na polovinu testa upsravno (levu stranu testa) stavite fil, preklopite drugim delom testa (desnim delom). Krajeve dobro uvijte da se štrudla ne bi otvorila i da fil ne bih iscurio prilikom pečenja. Žumance umutite viljuškom i premažite štrudlu.
Finalni postupak
Rernu ugrejte na 180 stepeni i pecite 20 minuta. Pečenu štrudlu pospite šećerom u prahu.
Sastojci
Za 20 osoba
250 gr lisnatog testa
130 gr margarina
130 gr C Šećer u prahu 250g
3 jajeta
130 gr mlevenih oraha
30 gr brašna
50 gr suvog grožđa
50 gr suvih brusnica
50 gr kandirane kore pomorandže
1 žumance
50 gr C Šećer u prahu 250g
Naši proizvodi
Priprema
Za pripremu
Mikserom umutite margarin, dodajte šećer u prahu i još malo mutite. Dodajte 3 cela jajeta, jedno po jedno, i dalje mutite. Dodajte postepeno orahe, suvo grožđe, brusnicu i kandiranu koru pomorandže svo vreme muteći. Na kraju sipajte brašno i još malo izmiksajte.
Za pripremu
Lisnato testo razvijte na radnu površinu pa na polovinu testa upsravno (levu stranu testa) stavite fil, preklopite drugim delom testa (desnim delom). Krajeve dobro uvijte da se štrudla ne bi otvorila i da fil ne bih iscurio prilikom pečenja. Žumance umutite viljuškom i premažite štrudlu.
Finalni postupak
Rernu ugrejte na 180 stepeni i pecite 20 minuta. Pečenu štrudlu pospite šećerom u prahu.