Sastojci

Za 4 osoba

Potrebno ke

1 Patka

1 Jabuka

1 Pomorandza

1 glavica Luka

1 supena kašika Soli

1 supena kašika Suvog zacina

1/2 kafena kašičica Bibera

2 supena kašika Maslinovog ulja

2 grančice Ruzmarina

1/2 kafena kašičica Aleve paprike

Priprema

Priprema

Patku oprati i posusiti ubrusom. Posoliti je i zaciniti suvim začinom biberom i alevom paprikom premazati maslinovim uljem i ostaviti preko noci u frizideru da odstoji. Pre prečenja iseci pomorandze i jabuku na veće kocke i napuniti unutrasnjost ptice. Ubaciti i granicu ruzmarina. Naseci nekoliko krugova pomorandze i glavicu luka i staviti ispod ptice. Peci na 180 stepeni u posudi sa poklopcem (najbolje u pekacu koji ima resetku da bi se ocedio višak masti) 2 sata, sat vremena sa jedne, sat vremena s druge strane i jos 30 min bez poklopca da bi se patka zapekla.

Sluzenje

Najbolje ostaviti meso da se prohladi pa iseci. Od voća i povrća kojim smo punili patku i na kom se pekla možemo da napravimo sos u blende ru i da ga poslužimo uz meso i obarene mlince kao prilog. Prijatno😊