Patku oprati i posusiti ubrusom. Posoliti je i zaciniti suvim zaÄinom biberom i alevom paprikom premazati maslinovim uljem i ostaviti preko noci u frizideru da odstoji. Pre preÄenja iseci pomorandze i jabuku na veÄe kocke i napuniti unutrasnjost ptice. Ubaciti i granicu ruzmarina. Naseci nekoliko krugova pomorandze i glavicu luka i staviti ispod ptice. Peci na 180 stepeni u posudi sa poklopcem (najbolje u pekacu koji ima resetku da bi se ocedio viÅ”ak masti) 2 sata, sat vremena sa jedne, sat vremena s druge strane i jos 30 min bez poklopca da bi se patka zapekla.
Sluzenje
Najbolje ostaviti meso da se prohladi pa iseci. Od voÄa i povrÄa kojim smo punili patku i na kom se pekla možemo da napravimo sos u blende ru i da ga poslužimo uz meso i obarene mlince kao prilog. Prijatnoš
Sastojci
Za 4 osoba
1 Patka
1 Jabuka
1 Pomorandza
1 glavica Luka
1 supena kaŔika Soli
1 supena kaŔika Suvog zacina
1/2 kafena kaÅ”iÄica Bibera
2 supena kaŔika Maslinovog ulja
2 granÄice Ruzmarina
1/2 kafena kaÅ”iÄica Aleve paprike
Priprema
Priprema
Patku oprati i posusiti ubrusom. Posoliti je i zaciniti suvim zaÄinom biberom i alevom paprikom premazati maslinovim uljem i ostaviti preko noci u frizideru da odstoji. Pre preÄenja iseci pomorandze i jabuku na veÄe kocke i napuniti unutrasnjost ptice. Ubaciti i granicu ruzmarina. Naseci nekoliko krugova pomorandze i glavicu luka i staviti ispod ptice. Peci na 180 stepeni u posudi sa poklopcem (najbolje u pekacu koji ima resetku da bi se ocedio viÅ”ak masti) 2 sata, sat vremena sa jedne, sat vremena s druge strane i jos 30 min bez poklopca da bi se patka zapekla.
Sluzenje
Najbolje ostaviti meso da se prohladi pa iseci. Od voÄa i povrÄa kojim smo punili patku i na kom se pekla možemo da napravimo sos u blende ru i da ga poslužimo uz meso i obarene mlince kao prilog. Prijatnoš