Sastojci

Za 30 osoba

Sastojci:

5 kg crvenih paprika

400 gr šećera

2 litra 9% sirćeta

2-3 kašike soli

1 kašičica C Konzervans

nekoliko čenova belog luka

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

Papriku operite, očistite od drški i semena. Možete je raseći uzduž na polovine ako želite filete ili na četvrtine ukoliko su mnogo krupne.

Blanširanje:

U manji lonac zagrejte sirće, šećer i so do ključanja, ubacite jednu turu paprika i pustite da baci ključ. Paprike izvadite i stavite u cediljku. Tako uradite i sa ostalim paprikama. Kada završite sa svim paprikama u ostalo sirće stavite konzervans.

Ređanje u tegle:

Prohlađene paprike gusto poslažite u tegle, između stavljajte beli luk i prelijte prelivom. Pritisnite plastičnim pritiskivačem. Tegle poklopite tanjirićem i ostavite do sutradan i ukoliko je potrebno dolijte još tečnosti. Povežite ih celofanom ili poklopcem i odnesite u ostavu.