Papriku operite, očistite od drški i semena. Možete je raseći uzduž na polovine ako želite filete ili na četvrtine ukoliko su mnogo krupne.
Blanširanje:
U manji lonac zagrejte sirće, šećer i so do ključanja, ubacite jednu turu paprika i pustite da baci ključ. Paprike izvadite i stavite u cediljku. Tako uradite i sa ostalim paprikama. Kada završite sa svim paprikama u ostalo sirće stavite konzervans.
Ređanje u tegle:
Prohlađene paprike gusto poslažite u tegle, između stavljajte beli luk i prelijte prelivom. Pritisnite plastičnim pritiskivačem. Tegle poklopite tanjirićem i ostavite do sutradan i ukoliko je potrebno dolijte još tečnosti. Povežite ih celofanom ili poklopcem i odnesite u ostavu.
Sastojci
Za 30 osoba
5 kg crvenih paprika
400 gr šećera
2 litra 9% sirćeta
2-3 kašike soli
1 kašičica C Konzervans
nekoliko čenova belog luka
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Papriku operite, očistite od drški i semena. Možete je raseći uzduž na polovine ako želite filete ili na četvrtine ukoliko su mnogo krupne.
Blanširanje:
U manji lonac zagrejte sirće, šećer i so do ključanja, ubacite jednu turu paprika i pustite da baci ključ. Paprike izvadite i stavite u cediljku. Tako uradite i sa ostalim paprikama. Kada završite sa svim paprikama u ostalo sirće stavite konzervans.
Ređanje u tegle:
Prohlađene paprike gusto poslažite u tegle, između stavljajte beli luk i prelijte prelivom. Pritisnite plastičnim pritiskivačem. Tegle poklopite tanjirićem i ostavite do sutradan i ukoliko je potrebno dolijte još tečnosti. Povežite ih celofanom ili poklopcem i odnesite u ostavu.
Tagovi