Sastojci

Za 36 osoba

Sastojci:

po želji (potrebi) zamrznutih višanja

1,5 kg šećera na svakih 5 lit. soka

3 kesice C Limuntus

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

Izvadite višnje iz zamrzivača, ostavite da se otope u velikom loncu i onda ih izgnječite (ja to obično radim tučkom) a može i rukama i sav sok koje ispuste procedite kroz cediljku i tako radite dok se skoro sve koštice ne odvoje.

             

Kuvanje:

Proceđeni sok stavite u lonac i na 5 litara soka dodajte 1,5 kg šećera. Pustite da vri oko 5 minuta, neprestano skidajući penu. Dodajte 3 kesice limontusa i sklonite sa vatre.

Sipanje u flaše:

Vruć sok sipajte u dobro oprane i sterilisane vruće flaše (zagrevajte ih u rerni na oko 150 st. desetak minuta). Zatvorite original zatvaračem i ostavite "ušuškane" da se potpuno ohlade. Čuvajte na hladnom mestu sa ostalom zimnicom.