Izvadite višnje iz zamrzivača, ostavite da se otope u velikom loncu i onda ih izgnječite (ja to obično radim tučkom) a može i rukama i sav sok koje ispuste procedite kroz cediljku i tako radite dok se skoro sve koštice ne odvoje.
Kuvanje:
Proceđeni sok stavite u lonac i na 5 litara soka dodajte 1,5 kg šećera. Pustite da vri oko 5 minuta, neprestano skidajući penu. Dodajte 3 kesice limontusa i sklonite sa vatre.
Sipanje u flaše:
Vruć sok sipajte u dobro oprane i sterilisane vruće flaše (zagrevajte ih u rerni na oko 150 st. desetak minuta). Zatvorite original zatvaračem i ostavite "ušuškane" da se potpuno ohlade. Čuvajte na hladnom mestu sa ostalom zimnicom.
Sastojci
Za 36 osoba
po želji (potrebi) zamrznutih višanja
1,5 kg šećera na svakih 5 lit. soka
3 kesice C Limuntus
2 kesice C Vanilin šećer
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Izvadite višnje iz zamrzivača, ostavite da se otope u velikom loncu i onda ih izgnječite (ja to obično radim tučkom) a može i rukama i sav sok koje ispuste procedite kroz cediljku i tako radite dok se skoro sve koštice ne odvoje.
Kuvanje:
Proceđeni sok stavite u lonac i na 5 litara soka dodajte 1,5 kg šećera. Pustite da vri oko 5 minuta, neprestano skidajući penu. Dodajte 3 kesice limontusa i sklonite sa vatre.
Sipanje u flaše:
Vruć sok sipajte u dobro oprane i sterilisane vruće flaše (zagrevajte ih u rerni na oko 150 st. desetak minuta). Zatvorite original zatvaračem i ostavite "ušuškane" da se potpuno ohlade. Čuvajte na hladnom mestu sa ostalom zimnicom.
Tagovi