Potrebno je prvo svo povrće dobro oprati i očistiti.
priprema
Presecite papriku po sredini, od vrha do dna. Odstranite semenke, stabljiku i beličasta rebra. Lagano premažite uljem i stavite ih da se griluju 2-3 minuta na svakoj strani.
Plavi patlidžan isecite na krugove (ako su u pitanju veći patlidžani). Držite ga potopljenog u vodi 30 minuta. Zatim ga premažite uljem i grilujte 2 do 3 minuta.
Tikvice isecite na debljinu od 1.5 cm. Premažite uljem i držite na grilu 2-3 minuta sa svake strane.
serviranje
Povrće ne treba grilovati dugo, poslužiti odmah posle grilovanja. Prijatno!!!
Sastojci
Za 4 osoba
1 komad/a patlidžan
1 komad/a tikvica
2 komad/a crvene paprike
2 komad/a zelene paprike
po ukusu malo so
po potrebi nekoliko ulje
Priprema
priprema
Potrebno je prvo svo povrće dobro oprati i očistiti.
priprema
Presecite papriku po sredini, od vrha do dna. Odstranite semenke, stabljiku i beličasta rebra. Lagano premažite uljem i stavite ih da se griluju 2-3 minuta na svakoj strani.
Plavi patlidžan isecite na krugove (ako su u pitanju veći patlidžani). Držite ga potopljenog u vodi 30 minuta. Zatim ga premažite uljem i grilujte 2 do 3 minuta.
Tikvice isecite na debljinu od 1.5 cm. Premažite uljem i držite na grilu 2-3 minuta sa svake strane.
serviranje
Povrće ne treba grilovati dugo, poslužiti odmah posle grilovanja. Prijatno!!!
Tagovi