Sastojci

Za 4 osoba

sastojci

1 komad/a patlidžan

1 komad/a tikvica

2 komad/a crvene paprike

2 komad/a zelene paprike

po ukusu malo so

po potrebi nekoliko ulje

Priprema

priprema

Potrebno je prvo svo povrće dobro oprati i očistiti.

priprema

Presecite papriku po sredini, od vrha do dna. Odstranite semenke,  stabljiku i  beličasta rebra.  Lagano premažite uljem i stavite ih da se griluju 2-3 minuta na svakoj strani.

Plavi patlidžan isecite na krugove (ako su u pitanju veći patlidžani). Držite ga potopljenog u vodi 30 minuta. Zatim ga premažite uljem i grilujte 2 do 3 minuta.

Tikvice isecite na debljinu od 1.5 cm. Premažite uljem i držite na grilu 2-3 minuta sa svake strane.

serviranje

Povrće ne treba grilovati dugo, poslužiti odmah posle grilovanja. Prijatno!!!