Sastojci

Za 5 osoba

Kora

5 komad/a Jaja

5 supena kašika Šećera

5 supena kašika Brašna

2 supena kašika Ulja

Fil

6 supena kašika Džema od kajsije (dobro punih)

50 g Crna čokolada

3 supena kašika Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače

Priprema

Priprema

Za koru odvojite belanac od žumanaca, umutiti penasto belanac pa dodati šećer, mutiti još malo pa dodati žumanac i sve zajedno mutiti jos minut. Zatim odloziti mikser i dodati brasno i ulje, izmesati kasikom. Pleh od rerne obloziti pek papirom i izliti pripremljenu smesu, lepo rasporediti. Koru peći od 12-15 minuta na 200°C. Pečenu koru prevrnuti na drugi komad pek papira na koji pospete malo keksa, skinuti pek papir na kom se kora pekla i uviti u rolat sa sve papirom ostaviti 10 minuta da odtoji. Za to vreme pripremiti fil, otopiti čokoladu i pomešatu sa keksom i džemom (ja sve izmutim u blenederu). Odviti koru, premazati filom, uviti u rolat i ostaviti oko pola sata u frižider. Seći i sluziti.