Mesnate žute i crvene paprike paprike očistiti od semena. U veću šerpu sipati vodu, dodati šećer i so i pustiti da proključa. Na kraju dodati esenciju i kuvati još 1-2. , pa vrućom tečnošću zaliti paprike složene u šerpi.
Zatim ih poklopiti i ostaviti 24 sata da odstoje. Mogu se prekriti i debljim platnenim stolnjakom. Potom papriku složiti u tegle i preliti tečnošću u kojoj su stajale. Pitisnuti dobro da ogreznu u tečnosti i staviti plastične držače pa zatvoriti poklopcem i ostaviti na tamno mesto.
Pre služenja preliti marinadom od ulja,belog luka,soli i peršunovog lista. Prijatno!!!!
Sastojci
Za 10 osoba
6 kg Paprika
200 g soli
300 g secera
100 ml esencije
4 l vode
Priprema
Priprema barenih paprika
Mesnate žute i crvene paprike paprike očistiti od semena. U veću šerpu sipati vodu, dodati šećer i so i pustiti da proključa. Na kraju dodati esenciju i kuvati još 1-2. , pa vrućom tečnošću zaliti paprike složene u šerpi.
Zatim ih poklopiti i ostaviti 24 sata da odstoje. Mogu se prekriti i debljim platnenim stolnjakom. Potom papriku složiti u tegle i preliti tečnošću u kojoj su stajale. Pitisnuti dobro da ogreznu u tečnosti i staviti plastične držače pa zatvoriti poklopcem i ostaviti na tamno mesto.
Pre služenja preliti marinadom od ulja,belog luka,soli i peršunovog lista. Prijatno!!!!
Tagovi