Sastojci

Za 10 osoba

Paprike,ulje,so,šećer,esencija,list celera,voda

6 kg Paprika

200 g soli

300 g secera

100 ml esencije

4 l vode

Priprema

Priprema barenih paprika

Mesnate žute i crvene paprike paprike očistiti od semena. U veću šerpu sipati vodu, dodati šećer i so i pustiti da proključa. Na kraju dodati esenciju i kuvati još 1-2. , pa vrućom tečnošću zaliti paprike složene u šerpi.

Zatim ih poklopiti i ostaviti 24 sata da odstoje. Mogu se prekriti i debljim platnenim stolnjakom. Potom papriku složiti u tegle i preliti tečnošću u kojoj su stajale. Pitisnuti dobro da ogreznu u tečnosti i staviti plastične držače pa zatvoriti poklopcem i ostaviti na tamno mesto.

Pre služenja preliti marinadom od ulja,belog luka,soli i peršunovog lista. Prijatno!!!!