U vrelu vodu sipajte 1 kašiku sode bikarbone i ubacite cele pomorandže. Ostavite da odstoji oko 1h kako bi se iz kore eliminisali eventualni ostaci pesticida. Nakon toga operite pomorandže. Polovini pomorandži oljuštite kore do mesa a polovini ostavite. Sameljite pomorandže u mašini za meso ili u blenderu. U dobijenu voćnu kašu sipajte polovinu vode, dodajte limontus i ostavite da stoji nekoliko sati. Nakon toga dobro procedite (ja koristim čistu gazu). U ostatak vode dodajte šećer, stavite da provri pa sklonite sa vatre i dodajte proceđen sok, dobro promešajte i sipajte u potpuno čiste flaše.
Posluženje:
Sok tokom letnjih dana držite u frižideru a zimi na hladnom mestu.
Prilikom služenja u čašu sipajte polovinu sirupa ili po ukusu a ostalo dodajte običnu ili kiselu vodu.
Recept za nagradni konkurs: Užitak je bliže, zimnica stiže!
Sastojci
Za 18 osoba
1,5 kg pomorandže
800 gr šećera
1 kesica C Limuntus
1,5 litara vode
1 kašika C Soda bikarbona
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
U vrelu vodu sipajte 1 kašiku sode bikarbone i ubacite cele pomorandže. Ostavite da odstoji oko 1h kako bi se iz kore eliminisali eventualni ostaci pesticida. Nakon toga operite pomorandže. Polovini pomorandži oljuštite kore do mesa a polovini ostavite. Sameljite pomorandže u mašini za meso ili u blenderu. U dobijenu voćnu kašu sipajte polovinu vode, dodajte limontus i ostavite da stoji nekoliko sati. Nakon toga dobro procedite (ja koristim čistu gazu). U ostatak vode dodajte šećer, stavite da provri pa sklonite sa vatre i dodajte proceđen sok, dobro promešajte i sipajte u potpuno čiste flaše.
Posluženje:
Sok tokom letnjih dana držite u frižideru a zimi na hladnom mestu.
Prilikom služenja u čašu sipajte polovinu sirupa ili po ukusu a ostalo dodajte običnu ili kiselu vodu.
Tagovi