Recept za nagradni konkurs: Užitak je bliže, zimnica stiže!
Sastojci
Za 18 osoba
Sastojci:
5 kg
crvenih mesnatih paprika
2 šoljice
soli
2 šoljice
šećera
1 šoljica
esencije
5 šoljica
ulja
2-3 glavice
belog luka
pola kesice
bibera u zrnu
po želji
cele ljute papričice
Priprema
Priprema:
Paprike dobro operite, izvadite im drške sa semenkama i ređajte u širu veću posudu. Svaki red posipajte solju, šećerom, esencijom i uljem i tako ih ostavite poklopljene da stoje nekoliko časova (filetima će biti potrebno manje vremena od celih paprika). Povremeno paprike dobro izmešajte, kako bi svaka paprika bila u ovoj mešavini.
Punjenje tegli::
Paprike, tj. filete ređajte u dobro oprane i sterilisane tegle i između stavljajte čenove belog luka, zrna bibera a po želji i po listić celera. Napunjene tegle nalijte tečnošću koju su pustile paprike i dobro ih zatvorite original poklopcem i odložite sa ostalom zimnicom.
Recept za nagradni konkurs: Užitak je bliže, zimnica stiže!
Sastojci
Za 18 osoba
5 kg crvenih mesnatih paprika
2 šoljice soli
2 šoljice šećera
1 šoljica esencije
5 šoljica ulja
2-3 glavice belog luka
pola kesice bibera u zrnu
po želji cele ljute papričice
Priprema
Priprema:
Paprike dobro operite, izvadite im drške sa semenkama i ređajte u širu veću posudu. Svaki red posipajte solju, šećerom, esencijom i uljem i tako ih ostavite poklopljene da stoje nekoliko časova (filetima će biti potrebno manje vremena od celih paprika). Povremeno paprike dobro izmešajte, kako bi svaka paprika bila u ovoj mešavini.
Punjenje tegli::
Paprike, tj. filete ređajte u dobro oprane i sterilisane tegle i između stavljajte čenove belog luka, zrna bibera a po želji i po listić celera. Napunjene tegle nalijte tečnošću koju su pustile paprike i dobro ih zatvorite original poklopcem i odložite sa ostalom zimnicom.
Tagovi