1. Pećnicu zagrejte na 175 C i pripremite kalup za kafine.
2. U većoj posudi dobro izgnječite banane sa viljuškom, a zatim dodajte ulje ili margarin i šećer i sve dobro umešajte.
3. U drugoj posudi dobro pomešati brašno, so i sodu bikarbonu i zatim dodati bananama sa šećerom i lagano promešati. Zatim dodati čokoladne kapljice i listiće badema i opet lagano promešati. Nemojte previše mešati.
4.Puniti 2/3 korprice za mafine koje ste prethodno stavili u kalup i peći u prethodno zagrejanoj pećnici oko 25 minuta.
Napomene
Mafine možete jesti tople i hladne, a možete ih čuvati na sobnoj temperaturi do 3 dana. Za duže čuvanje do nedelju dana, čuvajte ih u zatvorenoj kutiji u frižideru.
Umesto listića badema, možete koristiti grubo mlevene orahe ili lešnike.
Ukoliko nemate čokoladne kapljice, slobodno iseckajte crnu čokoladu na sitnije kockice.
Sastojci
Za 8 osoba
3 komad/a prezrelih banana
1/4 šolje ulja
1 šolja šećera
2 šolje mekog brašna
1 kafena kašičica soli
1 kafena kašičica C Soda bikarbona
50 gr čokoladnih kapljica od crne čokolade
50 gr listića badema
Naši proizvodi
Priprema
Priprema mafina
1. Pećnicu zagrejte na 175 C i pripremite kalup za kafine.
2. U većoj posudi dobro izgnječite banane sa viljuškom, a zatim dodajte ulje ili margarin i šećer i sve dobro umešajte.
3. U drugoj posudi dobro pomešati brašno, so i sodu bikarbonu i zatim dodati bananama sa šećerom i lagano promešati. Zatim dodati čokoladne kapljice i listiće badema i opet lagano promešati. Nemojte previše mešati.
4.Puniti 2/3 korprice za mafine koje ste prethodno stavili u kalup i peći u prethodno zagrejanoj pećnici oko 25 minuta.
Napomene
Mafine možete jesti tople i hladne, a možete ih čuvati na sobnoj temperaturi do 3 dana. Za duže čuvanje do nedelju dana, čuvajte ih u zatvorenoj kutiji u frižideru.
Umesto listića badema, možete koristiti grubo mlevene orahe ili lešnike.
Ukoliko nemate čokoladne kapljice, slobodno iseckajte crnu čokoladu na sitnije kockice.
Tagovi