Sastojci

Za 8 osoba

testo za mafine

3 komad/a prezrelih banana

1/4 šolje ulja

1 šolja šećera

2 šolje mekog brašna

1 kafena kašičica soli

1 kafena kašičica C Soda bikarbona

50 gr čokoladnih kapljica od crne čokolade

50 gr listića badema

Naši proizvodi

Priprema

Priprema mafina

1. Pećnicu zagrejte na 175 C i pripremite kalup za kafine.

2. U većoj posudi dobro izgnječite banane sa viljuškom, a zatim dodajte ulje ili margarin i šećer i sve dobro umešajte.

3. U drugoj posudi dobro pomešati brašno, so i sodu bikarbonu i zatim dodati bananama sa šećerom i lagano promešati. Zatim dodati čokoladne kapljice i listiće badema i opet lagano promešati. Nemojte previše mešati.

4.Puniti 2/3 korprice za mafine koje ste prethodno stavili u kalup i peći u prethodno zagrejanoj pećnici oko 25 minuta.

Napomene

Mafine možete jesti tople i hladne, a možete ih čuvati na sobnoj temperaturi do 3 dana. Za duže čuvanje do nedelju dana, čuvajte ih u zatvorenoj kutiji u frižideru.

Umesto listića badema, možete koristiti grubo mlevene orahe ili lešnike.

Ukoliko nemate čokoladne kapljice, slobodno iseckajte crnu čokoladu na sitnije kockice.