Za 4 osoba
1 kg Kajsija
500 g Secera
1 l Vode
Priprema dzema
Odvojiti sve kajsije od koče i ostaviti celu noc u šećeru da pusti svoj sok.
Sledeci dan staviti na tihu vatru. Dodati vode.
Kuvati dok ne počne da peni.
Tada skidati postepeno penu i proveriti gustinu.
Ja više volim kada je to prirodno bez puno sastojaka. Ali ako Vam nije gusto možete dodati gustina.
Palacinke su najlepše sa ovim dzemom.
Recept za nagradni konkurs: Užitak je bliže, zimnica stiže!
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg Kajsija
500 g Secera
1 l Vode
Priprema
Priprema dzema
Odvojiti sve kajsije od koče i ostaviti celu noc u šećeru da pusti svoj sok.
Sledeci dan staviti na tihu vatru. Dodati vode.
Kuvati dok ne počne da peni.
Tada skidati postepeno penu i proveriti gustinu.
Ja više volim kada je to prirodno bez puno sastojaka. Ali ako Vam nije gusto možete dodati gustina.
Palacinke su najlepše sa ovim dzemom.
Tagovi