Za 20 osoba
7 kg Očišćena crvena mesnata paprika
2 komad/a Plavi patlidžan
1 glavica Beli luk
2 l Voda
2 supena kašika So
12 supena kašika Sirće
1 supena kašika Šećer
500-700 ml Ulje
1 supena kašika Esencija
1 kesica/e C Konzervans
PRIPREMA POVRĆA
U veći lonac sipati vodu,dodati šećer,so i sirće.
Staviti da provri.
Kada rastvor počne da vri dodavati papriku i kuvati dok ne omekša.
Papriku kuvati u više tura,vaditi je i stavljati u cediljku da se ocedi sav višak vode.
Na kraju skuvati i oljušten plavi patlidžan.
Oceđenu papriku i plavi patlidžan samlet na mašini za meso.
Samleti i očišćen beli luk.
PRIPREMA AJVARA
U veću šerpu sipati 1 dl ulja pa dodati samlevenu papriku,plavi patlidžan i beli luk.
Šerpu staviti u zagrejanu rernu i ostaviti da se polako prži.
Povremeno otvarati rernu i promešati.
Postepeno dodavati ulje.
Ajvar pržiti oko 2 sata.
Na kraju dodati kašiku esencije,soli po ukusu i konzervans.
PAKOVANJE I ČUVANJE
Vruć ajvar sipati u zagrejane tegle.
Tegle staviti u zagrejanu rernu i ostaviti da se stvori korica,
Rernu isključiti,a tegle ostaviti dok se potpuno ne ohlade.
Tegle zatvoriti sa poklopcima ili celofanom.
Ajvar čuvati na hladnom mestu.
Recept za nagradni konkurs: Užitak je bliže, zimnica stiže!
Sastojci
Za 20 osoba
7 kg Očišćena crvena mesnata paprika
2 komad/a Plavi patlidžan
1 glavica Beli luk
2 l Voda
2 supena kašika So
12 supena kašika Sirće
1 supena kašika Šećer
2 supena kašika So
500-700 ml Ulje
1 supena kašika Esencija
1 kesica/e C Konzervans
Naši proizvodi
Priprema
PRIPREMA POVRĆA
U veći lonac sipati vodu,dodati šećer,so i sirće.
Staviti da provri.
Kada rastvor počne da vri dodavati papriku i kuvati dok ne omekša.
Papriku kuvati u više tura,vaditi je i stavljati u cediljku da se ocedi sav višak vode.
Na kraju skuvati i oljušten plavi patlidžan.
Oceđenu papriku i plavi patlidžan samlet na mašini za meso.
Samleti i očišćen beli luk.
PRIPREMA AJVARA
U veću šerpu sipati 1 dl ulja pa dodati samlevenu papriku,plavi patlidžan i beli luk.
Šerpu staviti u zagrejanu rernu i ostaviti da se polako prži.
Povremeno otvarati rernu i promešati.
Postepeno dodavati ulje.
Ajvar pržiti oko 2 sata.
Na kraju dodati kašiku esencije,soli po ukusu i konzervans.
PAKOVANJE I ČUVANJE
Vruć ajvar sipati u zagrejane tegle.
Tegle staviti u zagrejanu rernu i ostaviti da se stvori korica,
Rernu isključiti,a tegle ostaviti dok se potpuno ne ohlade.
Tegle zatvoriti sa poklopcima ili celofanom.
Ajvar čuvati na hladnom mestu.
Tagovi