Viljuškom dobro umutite jaja sa šećerom, solju i 1 vanilom pa dodajte kašiku po kašiku brašna sa pecivom. Sve dobro umutite da dobijete kompaktnu smesu. Zagrejte ulje i u njega stavljajte po nepunu kašiku smese. Kada porumene sa jedne strane, okrenite ih i ispržite i sa druge strane. Prženje ide veoma brzo. Po potrebi smanjite vatru. Bućkavce služite tople, predhodno uvaljane u prah šećer pomešan sa 1 vanilin šećerom.
PS. Ukoliko želite veću količinu, povećajte broj jaja i brašna.
Sastojci
Za 3 osoba
3 cela jaja
2-3 kašike šećera
na vrh kašičice soli
oko 10 kašika brašna
1/2 kesice C Prašak za pecivo
2 kesice C Vanilin šećer
po potrebi C Šećer u prahu 250g
po potrebi ulja
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Viljuškom dobro umutite jaja sa šećerom, solju i 1 vanilom pa dodajte kašiku po kašiku brašna sa pecivom. Sve dobro umutite da dobijete kompaktnu smesu. Zagrejte ulje i u njega stavljajte po nepunu kašiku smese. Kada porumene sa jedne strane, okrenite ih i ispržite i sa druge strane. Prženje ide veoma brzo. Po potrebi smanjite vatru. Bućkavce služite tople, predhodno uvaljane u prah šećer pomešan sa 1 vanilin šećerom.
PS. Ukoliko želite veću količinu, povećajte broj jaja i brašna.
Tagovi