Sastojci

Za 4 osoba

Supu

1 supena kašika iseckanog srebrenjaka ili mladog luka

1 čen belog luka

1 komad većeg svežeg krastavca

1/2 šolje iseckanog svežeg peršuna (ili mirođije)

1-2 supena kašika soka od limete (ili limete)

1 šolja grčkog jogurta

1/4 šolje milerama (ili kisele pavlake)

1/4 kafena kašičica soli

1/4 kafena kašičica mlevenog belog bibera

1 kafena kašičica mlevenog korijandera

1 supena kašika maslinovog ulja

Priprema

Priprema supe

Krastavac oljuštiti i izvaditi mu seme.Sve sastojke sipajte u blender i blendirajte dok ne dobijete finu glatku masu i dok se sav krastavac ne usitni.Smesu presuti u neku šerpu ili plastičnu ili staklenu kutiju i staviti u frižider da se ohladi i sastojci sjedine. Služiti hladno ukrašeno peršunovim listom i sitno seckanim krastavcima, ili po želji.Može se služiti uz neke krekere ili pecivo.