Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje
Sastojci
Za 6 osoba
Čorba
200 g
lišća rotkvice
200 g
peruški mladog luka
2 komad/a
krompira
1 komad/a
keleraba
1 koren
manjeg celera
2-3 komad/a
šargarepe
1,5 kafena kašičica
celerove soli
malo malo
bibera
2 supena kašika
maslinovog ulja
100 ml
neutralne pavlake
Priprema
Priprema
Krompir, kelerabu, celer i šargarepu oljuštite, iseckajte na krupnije komade, prelijte litrom vode, dodajte 1 kašičicu celerove soli. Kad provri smanjite vatru i kuvajte još 40 min poklopljeno dok povrće ne omekša. Za to vreme sitno iseckajte pera mladog luka i prodinstajte ih na maslinovom ulju. Dodajte malo soli i bibera, a lišće rotkvice usitnite nožem. Kada povrće u šerpi omekša, dodajte prodinstano perje mladog luka i naseckano lišće rotkvica, pa kuvajte još pet minuta. Zatim sve ispasirajte štapnim mikserom zajedno sa tečnošću koja je ostala. Dodajte pavlaku, a prilikom serviranja dekorišite listovima svežeg peršuna.
Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje
Sastojci
Za 6 osoba
200 g lišća rotkvice
200 g peruški mladog luka
2 komad/a krompira
1 komad/a keleraba
1 koren manjeg celera
2-3 komad/a šargarepe
1,5 kafena kašičica celerove soli
malo malo bibera
2 supena kašika maslinovog ulja
100 ml neutralne pavlake
Priprema
Priprema
Krompir, kelerabu, celer i šargarepu oljuštite, iseckajte na krupnije komade, prelijte litrom vode, dodajte 1 kašičicu celerove soli. Kad provri smanjite vatru i kuvajte još 40 min poklopljeno dok povrće ne omekša. Za to vreme sitno iseckajte pera mladog luka i prodinstajte ih na maslinovom ulju. Dodajte malo soli i bibera, a lišće rotkvice usitnite nožem. Kada povrće u šerpi omekša, dodajte prodinstano perje mladog luka i naseckano lišće rotkvica, pa kuvajte još pet minuta. Zatim sve ispasirajte štapnim mikserom zajedno sa tečnošću koja je ostala. Dodajte pavlaku, a prilikom serviranja dekorišite listovima svežeg peršuna.