Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje
Sastojci
Za 3 osoba
Sastojci:
po potrebi komada
sojinih odrezaka
2 cela
jaja
1 glavica
crnog luka
nekoliko čena
belog luka
nekoliko zrna
bibera (može i mleveni)
2 lista
lovora
po ukusu
lista celera
po ukusu
lista peršuna
1 kašičica
origana
po želji
mirođije ili drugog začinskog bilja
po potrebi
brašna
po želji
susama ili prezle
po ukusu
soli i suvog začina
po potrebi
ulja
Priprema
Priprema:
U sud stavite oprane sojine odreske, dodajte so, suvi začin, biber, seckani crni i beli luk, lovor, celer, mirođiju, origano... nalijte vodom da ogrezne i ostavite nekoliko časova u frižider da stoji.Nakon toga stavite sve zajedno da proključa i kuvajte oko 2-3 minuta. Sklonite sa vatre i prohladite.
Svaku šniclu (odrezak) lagano iscedite rukama, uvaljajte u brašno pa umućena jaja i na kraju ukoliko želite u prezle, pa pržite po minut-dva sa obe strane, dok ne porumene. PS. Ukoliko želite još zdraviju varijantu, onda svaki odrezak uvaljajte samo u umućena jaja pa u susam i tako pržite.
Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje
Sastojci
Za 3 osoba
po potrebi komada sojinih odrezaka
2 cela jaja
1 glavica crnog luka
nekoliko čena belog luka
nekoliko zrna bibera (može i mleveni)
2 lista lovora
po ukusu lista celera
po ukusu lista peršuna
1 kašičica origana
po želji mirođije ili drugog začinskog bilja
po potrebi brašna
po želji susama ili prezle
po ukusu soli i suvog začina
po potrebi ulja
Priprema
Priprema:
U sud stavite oprane sojine odreske, dodajte so, suvi začin, biber, seckani crni i beli luk, lovor, celer, mirođiju, origano... nalijte vodom da ogrezne i ostavite nekoliko časova u frižider da stoji.Nakon toga stavite sve zajedno da proključa i kuvajte oko 2-3 minuta. Sklonite sa vatre i prohladite.
Svaku šniclu (odrezak) lagano iscedite rukama, uvaljajte u brašno pa umućena jaja i na kraju ukoliko želite u prezle, pa pržite po minut-dva sa obe strane, dok ne porumene. PS. Ukoliko želite još zdraviju varijantu, onda svaki odrezak uvaljajte samo u umućena jaja pa u susam i tako pržite.
Tagovi