Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje

Sastojci

Za 3 osoba

Sastojci:

po potrebi komada sojinih odrezaka

2 cela jaja

1 glavica crnog luka

nekoliko čena belog luka

nekoliko zrna bibera (može i mleveni)

2 lista lovora

po ukusu lista celera

po ukusu lista peršuna

1 kašičica origana

po želji mirođije ili drugog začinskog bilja

po potrebi brašna

po želji susama ili prezle

po ukusu soli i suvog začina

po potrebi ulja

Priprema

Priprema:

U sud stavite oprane sojine odreske, dodajte so, suvi začin, biber, seckani crni i beli luk, lovor, celer, mirođiju, origano... nalijte vodom da ogrezne i ostavite nekoliko časova u frižider da stoji.Nakon toga stavite sve zajedno da proključa i kuvajte oko 2-3 minuta. Sklonite sa vatre i prohladite.

Svaku šniclu (odrezak) lagano iscedite rukama, uvaljajte u brašno pa umućena jaja i na kraju ukoliko želite u prezle, pa pržite po minut-dva sa obe strane, dok ne porumene. PS. Ukoliko želite još zdraviju varijantu, onda svaki odrezak uvaljajte samo u umućena jaja pa u susam i tako pržite.