Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje
Sastojci
Za 3 osoba
Sastojci:
1 komad
pomorandže
6-7 komada
suvih šljiva
5 kašika
suvog grožđa
2 kašike
soka limuna
1 kašika
meda ili 2 kašike šećera
nekoliko zrna
semena anisa
2-3 zrna
karanfilića
Priprema
Priprema:
Suve šljive i suvo grožđe operite a narandžu oljuštite i podelite na režnjeve. U teglu stavite voće. Dodajte anis i karanfilić i nalijte vodom u koju ste umešali kašiku meda ili šećera. Zatvorite teglu poklopcem i malo promućkajte.
PS. Ovo je pre držanja u frižider...
Čuvanje:
Ostavite teglu i frižider da stoji najmanje 3 dana a potom poslužite u činije za kompot.
Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje
Sastojci
Za 3 osoba
1 komad pomorandže
6-7 komada suvih šljiva
5 kašika suvog grožđa
2 kašike soka limuna
1 kašika meda ili 2 kašike šećera
nekoliko zrna semena anisa
2-3 zrna karanfilića
Priprema
Priprema:
Suve šljive i suvo grožđe operite a narandžu oljuštite i podelite na režnjeve. U teglu stavite voće. Dodajte anis i karanfilić i nalijte vodom u koju ste umešali kašiku meda ili šećera. Zatvorite teglu poklopcem i malo promućkajte.
PS. Ovo je pre držanja u frižider...
Čuvanje:
Ostavite teglu i frižider da stoji najmanje 3 dana a potom poslužite u činije za kompot.
Tagovi