Sastojci

Za 4 osoba

POTREBNI SASTOJCI

500 g Mleveno meso

5 komad/a Jaja

1 glavica Crni luk

2 čen Beli luk

3 supena kašika Prezle

1/2 supena kašika Suvi začin

3 prstohvat/a Biber

3 prstohvat/a So

50 g Kačkavalj

Priprema

PRIPREMA SASTOJAKA

Crni i beli luk isckati što sitnije i dodati u mleveno meso.

Zatim dodati začine,prezle i 1 jaje.

Smesu dobro umesiti rukom da se sastojci sjedine.

Ostaviti u frižider oko pola sata.

PRIPREMA GNEZDA

U pleh za pečenje sipati ulje.

Od mlevenog mesa formirati gnezda.Od ove količine mesa napravila sam 4 gnezda.

Praviti udubljenja tako da u njega može stati celo jaje.

PUNJENJE GNEZDA

U svako gnezdo razbiti po jedno jaje.

PEČENJE

Gnezda peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni pola sata.

Pred kraj pečenja na svako gnezdo naneti rendani kačkavalj i vratiti u rernu da se kačkavalj istopi.