Za 4 osoba
500 g Mleveno meso
5 komad/a Jaja
1 glavica Crni luk
2 čen Beli luk
3 supena kašika Prezle
1/2 supena kašika Suvi začin
3 prstohvat/a Biber
3 prstohvat/a So
50 g Kačkavalj
PRIPREMA SASTOJAKA
Crni i beli luk isckati što sitnije i dodati u mleveno meso.
Zatim dodati začine,prezle i 1 jaje.
Smesu dobro umesiti rukom da se sastojci sjedine.
Ostaviti u frižider oko pola sata.
PRIPREMA GNEZDA
U pleh za pečenje sipati ulje.
Od mlevenog mesa formirati gnezda.Od ove količine mesa napravila sam 4 gnezda.
Praviti udubljenja tako da u njega može stati celo jaje.
PUNJENJE GNEZDA
U svako gnezdo razbiti po jedno jaje.
PEČENJE
Gnezda peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni pola sata.
Pred kraj pečenja na svako gnezdo naneti rendani kačkavalj i vratiti u rernu da se kačkavalj istopi.
Sastojci
Za 4 osoba
500 g Mleveno meso
5 komad/a Jaja
1 glavica Crni luk
2 čen Beli luk
3 supena kašika Prezle
1/2 supena kašika Suvi začin
3 prstohvat/a Biber
3 prstohvat/a So
50 g Kačkavalj
Priprema
PRIPREMA SASTOJAKA
Crni i beli luk isckati što sitnije i dodati u mleveno meso.
Zatim dodati začine,prezle i 1 jaje.
Smesu dobro umesiti rukom da se sastojci sjedine.
Ostaviti u frižider oko pola sata.
PRIPREMA GNEZDA
U pleh za pečenje sipati ulje.
Od mlevenog mesa formirati gnezda.Od ove količine mesa napravila sam 4 gnezda.
Praviti udubljenja tako da u njega može stati celo jaje.
PUNJENJE GNEZDA
U svako gnezdo razbiti po jedno jaje.
PEČENJE
Gnezda peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni pola sata.
Pred kraj pečenja na svako gnezdo naneti rendani kačkavalj i vratiti u rernu da se kačkavalj istopi.
Tagovi