Za 4 osoba
250 g tušta
1 komad/a luka
120 ml pirinča ( jpola šolje)
1 supena kašika gusto ukuvanog paradajza
1 kafena kašičica mlevene ljute paprike
nekoliko supena kašika maslinovog ulja
500 ml biljnog bujina
1 kafena kašičica soli
1/4 kafena kašičica bibera
jedna i po šolja kuvanih leblebija
priprema variva
Luk iseckati na sitno, pa ga dinstati dok ne omekša.
Tušt oprati dobro, iseći i ubaciti u pirjani luk. Dinstati nekoliko minuta.
Dodati mleveni paradajz i začine.
Dodati pirinač i vodu. Poklopiti i kuvati dok pirinač ne bude mek. Staviti i više vode, ukoliko želite čorbasto varivo.
Sad ubaciti i kuvane leblebije i krčkati sve još nekoliko minuta.
Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje
Sastojci
Za 4 osoba
250 g tušta
1 komad/a luka
120 ml pirinča ( jpola šolje)
1 supena kašika gusto ukuvanog paradajza
1 kafena kašičica mlevene ljute paprike
nekoliko supena kašika maslinovog ulja
500 ml biljnog bujina
1 kafena kašičica soli
1/4 kafena kašičica bibera
jedna i po šolja kuvanih leblebija
Priprema
priprema variva
Luk iseckati na sitno, pa ga dinstati dok ne omekša.
Tušt oprati dobro, iseći i ubaciti u pirjani luk. Dinstati nekoliko minuta.
Dodati mleveni paradajz i začine.
Dodati pirinač i vodu. Poklopiti i kuvati dok pirinač ne bude mek. Staviti i više vode, ukoliko želite čorbasto varivo.
Sad ubaciti i kuvane leblebije i krčkati sve još nekoliko minuta.
Tagovi