Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje

Sastojci

Za 5 osoba

Musaka

1 kg plavog patlidžana

2 komad/a paradajza

100 g fete

60 g tvrdog sira

200 g kisele pavlake

3 komad/a jajeta

1 glavica crnog luka

1 veza peršuna

malo malo soli, bibera, timijana i origana

Priprema

Priprema

Operite patlidžane i isecite ih na krugove. Posoljene ih ostavite 30 min, iscedite. Polovinu patlidžana ispržite na ulju, isitnite drugu polovinu patlidžana i dodajte sve začine. Prodinstajte, prohladite i umutite mikserom. Dodajte oljušten i na kocke isečen paradajz, izgnječite fetu, izrendajte sir, dodajte kiselu pavlaku i jaja. Dobro promešajte. U vatrostalnu posudu stavite polovinu prženih patlidžana pa pripremljenu masu i drugu polovinu prženih patlidžana. Zalijte drugom polovinom mešavine sira i jaja. U prethodno zagrejanoj rerni pecite 40 min na 180C.