Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje
Sastojci
Za 5 osoba
Musaka
1 kg
plavog patlidžana
2 komad/a
paradajza
100 g
fete
60 g
tvrdog sira
200 g
kisele pavlake
3 komad/a
jajeta
1 glavica
crnog luka
1 veza
peršuna
malo malo
soli, bibera, timijana i origana
Priprema
Priprema
Operite patlidžane i isecite ih na krugove. Posoljene ih ostavite 30 min, iscedite. Polovinu patlidžana ispržite na ulju, isitnite drugu polovinu patlidžana i dodajte sve začine. Prodinstajte, prohladite i umutite mikserom. Dodajte oljušten i na kocke isečen paradajz, izgnječite fetu, izrendajte sir, dodajte kiselu pavlaku i jaja. Dobro promešajte. U vatrostalnu posudu stavite polovinu prženih patlidžana pa pripremljenu masu i drugu polovinu prženih patlidžana. Zalijte drugom polovinom mešavine sira i jaja. U prethodno zagrejanoj rerni pecite 40 min na 180C.
Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje
Sastojci
Za 5 osoba
1 kg plavog patlidžana
2 komad/a paradajza
100 g fete
60 g tvrdog sira
200 g kisele pavlake
3 komad/a jajeta
1 glavica crnog luka
1 veza peršuna
malo malo soli, bibera, timijana i origana
Priprema
Priprema
Operite patlidžane i isecite ih na krugove. Posoljene ih ostavite 30 min, iscedite. Polovinu patlidžana ispržite na ulju, isitnite drugu polovinu patlidžana i dodajte sve začine. Prodinstajte, prohladite i umutite mikserom. Dodajte oljušten i na kocke isečen paradajz, izgnječite fetu, izrendajte sir, dodajte kiselu pavlaku i jaja. Dobro promešajte. U vatrostalnu posudu stavite polovinu prženih patlidžana pa pripremljenu masu i drugu polovinu prženih patlidžana. Zalijte drugom polovinom mešavine sira i jaja. U prethodno zagrejanoj rerni pecite 40 min na 180C.