Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje
Sastojci
Za 8 osoba
Krompir sa spanaćem
1,5 kg
Krompir
400 g
Spanać
4 komad/a
Čen belog luka
4 supena kašika
Limun (Limunov sok)
100 ml
Maslinovo ulje
1 kafena kašičica
So
1 supena kašika
Vegeta
Priprema
Priprema krompira sa spanaćem
Krompir iseći na kocke, pa obariti. Vrlo malo se kuva posle ključanja, jer je isečen na kocke, nekih 10 minuta. Svakako probati i proveriti da li je gotov, a takođe paziti i da se ne prekuva.
Zagrejati ulje i dodati sitno seckan beli luk, propržiti kratko, začiniti (začiniti po ukusu, ja sam svoje mere ispisala) pa dodati odmah spanać-sitno sečen.
Poklopiti šerpu i ostaviti da se krčka 5minuta, dok spanć ne pusti vodu..
Dodajemo limunov sok i krompir, sve dobro promešati, poklopiti i ostaviti da se dinsta još nekih 5-10minuta.
Odlično kao priligo ili čak i obrok, ja sam ga servirala ovde uz grašak.
Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje
Sastojci
Za 8 osoba
1,5 kg Krompir
400 g Spanać
4 komad/a Čen belog luka
4 supena kašika Limun (Limunov sok)
100 ml Maslinovo ulje
1 kafena kašičica So
1 supena kašika Vegeta
Priprema
Priprema krompira sa spanaćem
Krompir iseći na kocke, pa obariti. Vrlo malo se kuva posle ključanja, jer je isečen na kocke, nekih 10 minuta. Svakako probati i proveriti da li je gotov, a takođe paziti i da se ne prekuva.
Zagrejati ulje i dodati sitno seckan beli luk, propržiti kratko, začiniti (začiniti po ukusu, ja sam svoje mere ispisala) pa dodati odmah spanać-sitno sečen.
Poklopiti šerpu i ostaviti da se krčka 5minuta, dok spanć ne pusti vodu..
Dodajemo limunov sok i krompir, sve dobro promešati, poklopiti i ostaviti da se dinsta još nekih 5-10minuta.
Odlično kao priligo ili čak i obrok, ja sam ga servirala ovde uz grašak.
Prijatno!