Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje

Sastojci

Za 8 osoba

Krompir sa spanaćem

1,5 kg Krompir

400 g Spanać

4 komad/a Čen belog luka

4 supena kašika Limun (Limunov sok)

100 ml Maslinovo ulje

1 kafena kašičica So

1 supena kašika Vegeta

Priprema

Priprema krompira sa spanaćem

Krompir iseći na kocke, pa obariti. Vrlo malo se kuva posle ključanja, jer je isečen na kocke, nekih 10 minuta. Svakako probati i proveriti da li je gotov, a takođe paziti i da se ne prekuva.

Zagrejati ulje i dodati sitno seckan beli luk, propržiti kratko, začiniti (začiniti po ukusu, ja sam svoje mere ispisala) pa dodati odmah spanać-sitno sečen.

Poklopiti šerpu i ostaviti da se krčka 5minuta, dok spanć ne pusti vodu..

Dodajemo limunov sok i krompir, sve dobro promešati, poklopiti i ostaviti da se dinsta još nekih 5-10minuta.

Odlično kao priligo ili čak i obrok, ja sam ga servirala ovde uz grašak.

Prijatno!