Tikvice oljuštite, narendajte i posolite. Pustite da odstoje 10 min i otpuste vodu, potom ih ocedite. U isceđene tikvice dodajte so i biber po ukusu, dva jajeta i prašak za pecivo. Beli luk i peršun sitno iseckajte i dodajte smesi s tikvicama. Na kraju dodajte pomešane suve sastojke, brašno, prezle, griz i dobro promešajte. Pecite ih na vrelom ulju, ali pazite da ne budu debele. Gotove burgere ocedite od ulja na ubrusu.
Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje
Sastojci
Za 5 osoba
3 komad/a tikvice
2 čena belog luka
2 komad/a jajeta
2 supena kašika brašna
2 supena kašika prezli
3 supena kašika C Pšenični griz 250g
1/2 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1/2 veze peršuna
malo malo soli i bibera
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Tikvice oljuštite, narendajte i posolite. Pustite da odstoje 10 min i otpuste vodu, potom ih ocedite. U isceđene tikvice dodajte so i biber po ukusu, dva jajeta i prašak za pecivo. Beli luk i peršun sitno iseckajte i dodajte smesi s tikvicama. Na kraju dodajte pomešane suve sastojke, brašno, prezle, griz i dobro promešajte. Pecite ih na vrelom ulju, ali pazite da ne budu debele. Gotove burgere ocedite od ulja na ubrusu.