Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje
Sastojci
Za 4 osoba
rižoto
300 g
Vrganj
50 g
suvi vrganj
2,5 dl
Pirinač
1 komad/a
crni luk
1 čen
Beli luk
2 supena kašika
ulje
1 kafena kašičica
So
1/2 kafena kašičica
Biber
Priprema
Priprema
Iseckane suve vrganje prelijte kipućom vodom i ostavite ih da se rehidriraju.
Sveže vrganje očistite četkicom od prljavštine, a delove koji su previše prljavi isecite. Gljive isecite na tanke kriške.
Sitno iseckani crni luk propržite na malo ulja, dok ne postane staklast. Dodajte iseckani beli luk i pirinač. Pobiberite, promešajte i sve kratko propržite.
Dodajte omekšale suve vrganje zajedno sa vodom u kojoj su stajali i sve naijte sa 1 šoljom vruće vode. Tokom kuvanja, postepeno dodajte i drugu šolju vode, uz povremeno mešanje kako bi rižoto bio kremast.
Dok se rižoto kuva u tiganju sa malo putera, na drugoj ringli, propržite isečene vrganje. Ispržene vrganje posolite i malo pobiberite. Polovinu prženih vrganja umešajte u rižoto, a drugu polovinu ostavite za ukrašavanje i poslažite ih preko skuvanog rižota.
Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje
Sastojci
Za 4 osoba
300 g Vrganj
50 g suvi vrganj
2,5 dl Pirinač
1 komad/a crni luk
1 čen Beli luk
2 supena kašika ulje
1 kafena kašičica So
1/2 kafena kašičica Biber
Priprema
Priprema
Iseckane suve vrganje prelijte kipućom vodom i ostavite ih da se rehidriraju.
Sveže vrganje očistite četkicom od prljavštine, a delove koji su previše prljavi isecite. Gljive isecite na tanke kriške.
Sitno iseckani crni luk propržite na malo ulja, dok ne postane staklast. Dodajte iseckani beli luk i pirinač. Pobiberite, promešajte i sve kratko propržite.
Dodajte omekšale suve vrganje zajedno sa vodom u kojoj su stajali i sve naijte sa 1 šoljom vruće vode. Tokom kuvanja, postepeno dodajte i drugu šolju vode, uz povremeno mešanje kako bi rižoto bio kremast.
Dok se rižoto kuva u tiganju sa malo putera, na drugoj ringli, propržite isečene vrganje. Ispržene vrganje posolite i malo pobiberite. Polovinu prženih vrganja umešajte u rižoto, a drugu polovinu ostavite za ukrašavanje i poslažite ih preko skuvanog rižota.
Skuvani rižoto poslužite odmah.
Tagovi