Sastojci

Za 10 osoba

POTREBNI SASTOJCI

1,5 kg Šljive

1,5 kg Jabuke

1 kg Šećer

Naši proizvodi

Priprema

PRIPREMA SASTOJAKA

Šljive oprati , izvaditi im koštice i iseći na sitnije komade.

Jabuke oprati ,oljuštiti,očistiti od semenki i iseći nasitnije komade,

U šerpu u kojoj će se kuvati marmelada,na dno staviti red voća,pa red šećera i ređati dok se sve ne utroši.

Ostaviti da odstoji 2-3 sata.

PRIPREMA MARMELADE

Šerpu sa pripremljenim voćem staviti na jaču vatru da se zagreje i provri.

Kada provri,smanjiti temperaturu i nastaviti sa kuvanjem još oko sat vremena,mešajući i paziti da ne zagori.Skidati penu.

Nakon sat vremena ,šerpu skloniti sa vatre,pa štapnim mikserom usitniti voće i vratiti na ringlu.

Dodati džem fix i kuvati još pola sata.

PAKOVANJE

Tegle zagrejati u rerni,pa vruću marmeladu sipati u vruće tegle.

Tegle vratiti u rernu ,smanjiti temperaturu i ostaviti ih u rerni dok se ne uhvati korica.

Rernu isključiti i ostaviti da se tegle sasvim ohlade.

Hladne tegle zatvoriti sa poklopcima ili sa celofanom.

Čuvati tegle na hladnom i tamnom mestu.