Za 10 osoba
1,5 kg Šljive
1,5 kg Jabuke
1 kg Šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Džemfix 3:1
PRIPREMA SASTOJAKA
Šljive oprati , izvaditi im koštice i iseći na sitnije komade.
Jabuke oprati ,oljuštiti,očistiti od semenki i iseći nasitnije komade,
U šerpu u kojoj će se kuvati marmelada,na dno staviti red voća,pa red šećera i ređati dok se sve ne utroši.
Ostaviti da odstoji 2-3 sata.
PRIPREMA MARMELADE
Šerpu sa pripremljenim voćem staviti na jaču vatru da se zagreje i provri.
Kada provri,smanjiti temperaturu i nastaviti sa kuvanjem još oko sat vremena,mešajući i paziti da ne zagori.Skidati penu.
Nakon sat vremena ,šerpu skloniti sa vatre,pa štapnim mikserom usitniti voće i vratiti na ringlu.
Dodati džem fix i kuvati još pola sata.
PAKOVANJE
Tegle zagrejati u rerni,pa vruću marmeladu sipati u vruće tegle.
Tegle vratiti u rernu ,smanjiti temperaturu i ostaviti ih u rerni dok se ne uhvati korica.
Rernu isključiti i ostaviti da se tegle sasvim ohlade.
Hladne tegle zatvoriti sa poklopcima ili sa celofanom.
Čuvati tegle na hladnom i tamnom mestu.
Sastojci
Za 10 osoba
1,5 kg Šljive
1,5 kg Jabuke
1 kg Šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Džemfix 3:1
Naši proizvodi
Priprema
PRIPREMA SASTOJAKA
Šljive oprati , izvaditi im koštice i iseći na sitnije komade.
Jabuke oprati ,oljuštiti,očistiti od semenki i iseći nasitnije komade,
U šerpu u kojoj će se kuvati marmelada,na dno staviti red voća,pa red šećera i ređati dok se sve ne utroši.
Ostaviti da odstoji 2-3 sata.
PRIPREMA MARMELADE
Šerpu sa pripremljenim voćem staviti na jaču vatru da se zagreje i provri.
Kada provri,smanjiti temperaturu i nastaviti sa kuvanjem još oko sat vremena,mešajući i paziti da ne zagori.Skidati penu.
Nakon sat vremena ,šerpu skloniti sa vatre,pa štapnim mikserom usitniti voće i vratiti na ringlu.
Dodati džem fix i kuvati još pola sata.
PAKOVANJE
Tegle zagrejati u rerni,pa vruću marmeladu sipati u vruće tegle.
Tegle vratiti u rernu ,smanjiti temperaturu i ostaviti ih u rerni dok se ne uhvati korica.
Rernu isključiti i ostaviti da se tegle sasvim ohlade.
Hladne tegle zatvoriti sa poklopcima ili sa celofanom.
Čuvati tegle na hladnom i tamnom mestu.
Tagovi