U miks posudu dodati polovinu brašna , dodati kvasac, šećer, so, ulje mlaku vodu sve fino sjediniti i umutiti pa lagano umešati preostalo brašno.Testo fino umesiti i ostaviti da nadodje.
Dok testo odmara napraviti fil.
U šerpicu staviti mleveni mak šećer zatim dodati vrelu vodu i promešati dodati puter i izmešati dodati mleveni anis po ukusu.Anis nije obavezan u filu.
Nadošlo testo podeliti na dve iste loptice .
Svaku lopticu razviti tanko i namazati sa filom Uviti štrudle u dva manja rolata a zatim rolate spojiti jedan oko drugog pa staviti na pek papir u manji četvrtasti pleh Ostaviti štrudlu minimun 30min. da nadodje Štrudlu premazati sa hladnom vodom i peći 40minuta na 180stepeniPrijatno.
Napomena:
Ako u receptu vrelu vodu zamenite mlekom a posni margarin puterom, onda štrudlu pre pečenja premažete sa hladnim mlekom, dobićete mrsnu štrudlu.U fil sa makom možete dodati omiljeni začin.
Sastojci
Za 8 osoba
300 g brašna
1 kašika Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
150 ml vode
100 g šećera
1 prstohvat/a soli
3 supene kašike ulja
300 g mlevenog maka
3 supena kašika šećera
100 ml vrele vode
po ukusu mleveni anis
2 supena kašika posnog margarina
Naši proizvodi
Priprema
Način pripreme
U miks posudu dodati polovinu brašna , dodati kvasac, šećer, so, ulje mlaku vodu sve fino sjediniti i umutiti pa lagano umešati preostalo brašno.Testo fino umesiti i ostaviti da nadodje.
Dok testo odmara napraviti fil.
U šerpicu staviti mleveni mak šećer zatim dodati vrelu vodu i promešati dodati puter i izmešati dodati mleveni anis po ukusu.Anis nije obavezan u filu.
Nadošlo testo podeliti na dve iste loptice .
Svaku lopticu razviti tanko i namazati sa filom Uviti štrudle u dva manja rolata a zatim rolate spojiti jedan oko drugog pa staviti na pek papir u manji četvrtasti pleh Ostaviti štrudlu minimun 30min. da nadodje Štrudlu premazati sa hladnom vodom i peći 40minuta na 180stepeniPrijatno.
Napomena:
Ako u receptu vrelu vodu zamenite mlekom a posni margarin puterom, onda štrudlu pre pečenja premažete sa hladnim mlekom, dobićete mrsnu štrudlu.U fil sa makom možete dodati omiljeni začin.