Sastojci

Za 8 osoba

Potrebni sastojci za testo

300 g brašna

150 ml vode

100 g šećera

1 prstohvat/a soli

3 supene kašike ulja

Potrebni sastojci za fil

300 g mlevenog maka

3 supena kašika šećera

100 ml vrele vode

po ukusu mleveni anis

2 supena kašika posnog margarina

Naši proizvodi

Priprema

Način pripreme

U miks posudu dodati polovinu brašna , dodati kvasac, šećer, so, ulje mlaku vodu sve fino sjediniti i umutiti pa lagano umešati preostalo brašno.Testo fino umesiti i ostaviti da nadodje.

Dok testo odmara napraviti fil.

U šerpicu staviti mleveni mak šećer zatim dodati vrelu vodu i promešati dodati puter i izmešati dodati mleveni anis po ukusu.Anis nije obavezan u filu.

Nadošlo testo podeliti na dve iste loptice .

Svaku lopticu razviti tanko i namazati sa filom Uviti štrudle u dva manja rolata a zatim rolate spojiti jedan oko drugog pa staviti na pek papir u manji četvrtasti pleh Ostaviti štrudlu minimun 30min. da nadodje Štrudlu premazati sa hladnom vodom i peći 40minuta na 180stepeniPrijatno.

Napomena:

Ako u receptu vrelu vodu zamenite mlekom a posni margarin puterom, onda štrudlu pre pečenja premažete sa hladnim mlekom, dobićete mrsnu štrudlu.U fil sa makom možete dodati omiljeni začin.