Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje

Sastojci

Za 4 osoba

rucak

2 plava patlidžana

1 konzerva seckanog paradajza

1 glavica crnog luka

3 cena belog luka

1 casa belog vina

po zelji lovorov list, origano, bosiljak, par kašika susama

Priprema

priprema

Plavi patlidžan isecite napola, dobro posolite i ostavite kako bi izašla sva gorčina. Nakon 20 minuta ga operite i izdubite meso. Koru premažite maslinovim uljem i ubacite u rernu zagrejanu na 220 stepeni. Pecite 15 minuta.

Dok se kora peče, pripremite fil. U tiganju na malo ulja propržite crni i beli luk. Posolite. Dodajte belog vina, a kada ono ispari dopola, ubacite meso plavog patlidžana i paradajz, i krčkajte dok ne omekšaju. Začinite po ukusu.

Filom napunite pečene kore patlidžana. Pospite susamom. Vratite u rernu na još 10 minuta. Služite toplo, s kuvanim pirinčem ili kuskusom. Prijatno!