Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje
Sastojci
Za 4 osoba
rucak
2
plava patlidžana
1 konzerva
seckanog paradajza
1 glavica
crnog luka
3 cena
belog luka
1 casa
belog vina
po zelji
lovorov list, origano, bosiljak, par kašika susama
Priprema
priprema
Plavi patlidžan isecite napola, dobro posolite i ostavite kako bi izašla sva gorčina. Nakon 20 minuta ga operite i izdubite meso. Koru premažite maslinovim uljem i ubacite u rernu zagrejanu na 220 stepeni. Pecite 15 minuta.
Dok se kora peče, pripremite fil. U tiganju na malo ulja propržite crni i beli luk. Posolite. Dodajte belog vina, a kada ono ispari dopola, ubacite meso plavog patlidžana i paradajz, i krčkajte dok ne omekšaju. Začinite po ukusu.
Filom napunite pečene kore patlidžana. Pospite susamom. Vratite u rernu na još 10 minuta. Služite toplo, s kuvanim pirinčem ili kuskusom. Prijatno!
Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje
Sastojci
Za 4 osoba
2 plava patlidžana
1 konzerva seckanog paradajza
1 glavica crnog luka
3 cena belog luka
1 casa belog vina
po zelji lovorov list, origano, bosiljak, par kašika susama
Priprema
priprema
Plavi patlidžan isecite napola, dobro posolite i ostavite kako bi izašla sva gorčina. Nakon 20 minuta ga operite i izdubite meso. Koru premažite maslinovim uljem i ubacite u rernu zagrejanu na 220 stepeni. Pecite 15 minuta.
Dok se kora peče, pripremite fil. U tiganju na malo ulja propržite crni i beli luk. Posolite. Dodajte belog vina, a kada ono ispari dopola, ubacite meso plavog patlidžana i paradajz, i krčkajte dok ne omekšaju. Začinite po ukusu.
Filom napunite pečene kore patlidžana. Pospite susamom. Vratite u rernu na još 10 minuta. Služite toplo, s kuvanim pirinčem ili kuskusom. Prijatno!
Tagovi