U provrelu vodu staviti so i mast, zatim postepeno dodavati kukuruzno brasno uz konstantno mesanje. Kada ste ubacili svu kolicinu brašna, mešajte stalno. Kačamak je gotov kada se odvaja od šerpe u kojoj se pravi. Sklonite sa ringle, i u maloj šerpi i zagrejte mast pa dodajte mlevenu papriku i mešajte dok se ne sjedine pa time preliti kačamak i izmešati.Jesti vruće uz sir.
Sastojci
Za 4 osoba
300 g Kukuruzno brašno
500 ml Voda
10 g So
30 g Svinjska mast
30 g Mlevena paprika
300 g Sir
Priprema
Kuvanje i preliv
U provrelu vodu staviti so i mast, zatim postepeno dodavati kukuruzno brasno uz konstantno mesanje. Kada ste ubacili svu kolicinu brašna, mešajte stalno. Kačamak je gotov kada se odvaja od šerpe u kojoj se pravi. Sklonite sa ringle, i u maloj šerpi i zagrejte mast pa dodajte mlevenu papriku i mešajte dok se ne sjedine pa time preliti kačamak i izmešati.Jesti vruće uz sir.
Tagovi