Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje
Sastojci
Za 3 osoba
Jelo
200 g
Kukuruza šećerca
200 g
Graška
200 g
Smrznute boranije
1 komad/a
Šargarepe
1 komad/a
Crnog luka
3 supena kašika
Maslinovog ulja
50 g
Peršuna
Priprema
Priprema jela
Boraniju, grašak, kukuruz šećerac i šargarepu isečenu na sitne komadiće skuvati. Kuvano povrće ocediti od vode.
U tiganj staviti maslinovo ulje i seckani crni luk. Dinstati da crni luk omekša. Dodati oceđeno povrće i sve dobro promešati. Dodati seckan peršun, nekoliko prstohvata soli i začine po ukusu (ja sam koristila malo mirođije).
Ovako pripremljeno povrće dinstati 10ak minuta na slaboj temperaturi i poslužiti.
Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje
Sastojci
Za 3 osoba
200 g Kukuruza šećerca
200 g Graška
200 g Smrznute boranije
1 komad/a Šargarepe
1 komad/a Crnog luka
3 supena kašika Maslinovog ulja
50 g Peršuna
Priprema
Priprema jela
Boraniju, grašak, kukuruz šećerac i šargarepu isečenu na sitne komadiće skuvati. Kuvano povrće ocediti od vode.
U tiganj staviti maslinovo ulje i seckani crni luk. Dinstati da crni luk omekša. Dodati oceđeno povrće i sve dobro promešati. Dodati seckan peršun, nekoliko prstohvata soli i začine po ukusu (ja sam koristila malo mirođije).
Ovako pripremljeno povrće dinstati 10ak minuta na slaboj temperaturi i poslužiti.