Paprikuočistiti, ispeći, oljuštiti, ocediti i iscepkati. Staviti u mrežastu vreću da prenoći. Sutradan staviti u šerpu najpre ulje, dobro zagrejati, pa dodati ostale sastojke osim konzervansa koji se stvlja pred kraj prženja. Kada smesa proključa pržiti još 20 minuta. Sipati u vrele tegle i, zatvoriti poklopcem i pokriti nekom tkaninom da se ohladi.
Sastojci
Za 13 osoba
28 kg crvene paprike
150 g soli
200 g šećera
1 šoljica vinskog sirćeta
800 ml ulja
2 kesice C Konzervans
Naši proizvodi
Priprema
priprema
Paprikuočistiti, ispeći, oljuštiti, ocediti i iscepkati. Staviti u mrežastu vreću da prenoći. Sutradan staviti u šerpu najpre ulje, dobro zagrejati, pa dodati ostale sastojke osim konzervansa koji se stvlja pred kraj prženja. Kada smesa proključa pržiti još 20 minuta. Sipati u vrele tegle i, zatvoriti poklopcem i pokriti nekom tkaninom da se ohladi.