Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje
Sastojci
Za 10 osoba
Sastojci:
300 g
sirova soja
3 l
Voda
1 komad/a
Limun
malo prstohvat/a
sol
malo prstohvat/a
Kim
Priprema
Priprema soje:
Sirovu soju potopiti u 1 litar vode I ostaviti preko noci da nabubri. Nabubrelu soju zajedno sa vodom staviti u blender I izblendati, dok se ne dobije sojino mleko.
Kuvanje:
Sipati u vecu serpu I doliti jos 2 litra vode. Staviti da zavri.
Dodati soli po ukusu I sok od jednog limuna. Po dodatku limuna tecnost ce se zrudvati.
Cedjenje:
Procediti kroz zicu za cedjenje, pulpu odstraniti.
Podeliti na dva dela, u jedan deo dodati semenke kima, u drugi mirodjiju.
Posluzivanje:
Sipati u kalup za tofu, ako nemate kalup moze I u “cedilo” (rupicasta tkanina za cedjenje sira). Pritisnuti dobro da se ocedi sva tecnost. Ostaviti na cedjenje jedan dan. Izvaditi iz kalupa, cedilla I seci na kockice.
Pre sluzenja politi maslinovim uljem.
Tofu sir je idealan za one koji nisu tolerantni na kravlje mleko I laktozu.
Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje
Sastojci
Za 10 osoba
300 g sirova soja
3 l Voda
1 komad/a Limun
malo prstohvat/a sol
malo prstohvat/a Kim
Priprema
Priprema soje:
Sirovu soju potopiti u 1 litar vode I ostaviti preko noci da nabubri. Nabubrelu soju zajedno sa vodom staviti u blender I izblendati, dok se ne dobije sojino mleko.
Kuvanje:
Sipati u vecu serpu I doliti jos 2 litra vode. Staviti da zavri.
Dodati soli po ukusu I sok od jednog limuna. Po dodatku limuna tecnost ce se zrudvati.
Cedjenje:
Procediti kroz zicu za cedjenje, pulpu odstraniti.
Podeliti na dva dela, u jedan deo dodati semenke kima, u drugi mirodjiju.
Posluzivanje:
Sipati u kalup za tofu, ako nemate kalup moze I u “cedilo” (rupicasta tkanina za cedjenje sira). Pritisnuti dobro da se ocedi sva tecnost. Ostaviti na cedjenje jedan dan. Izvaditi iz kalupa, cedilla I seci na kockice.
Pre sluzenja politi maslinovim uljem.
Tofu sir je idealan za one koji nisu tolerantni na kravlje mleko I laktozu.