Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje
Sastojci
Za 10 osoba
Kolač
150 g
šećera
150 g
maslaca
6 komad/a
jabuka
nekoliko kriški
starog hleba
200 ml
mleka
2 komad/a
jajeta
200 ml
slatke pavlake
malo malo
cimeta
Priprema
Priprema
Rastopite šećer pa mu dodajte maslac. Kad smesa provri u nju dodajte jabuke isečene na kolutove. Pustite da smesa vri 5 min i to na laganoj vatri. Zatim jabuke izvadite jednu po jednu i slažite u vatrostalnu činiju. Sačuvajte smesu koju ste dobili kuvanjem jabuka. Zatim na jabuke poslažite stari hleb isečen na kocke pa odozgo stavite još jabuka. Zatim u posebnoj činiji umutite slatku pavlaku i mleko, kao i dva jajeta pa sve to prelijte preko jabuka i hleba. Pecite sat vremena na 180C. Nakon toga izvadite kolač i preko njega prelijte smesu u kojoj su se kuvale jabuke, pa začinite cimetom.
Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje
Sastojci
Za 10 osoba
150 g šećera
150 g maslaca
6 komad/a jabuka
nekoliko kriški starog hleba
200 ml mleka
2 komad/a jajeta
200 ml slatke pavlake
malo malo cimeta
Priprema
Priprema
Rastopite šećer pa mu dodajte maslac. Kad smesa provri u nju dodajte jabuke isečene na kolutove. Pustite da smesa vri 5 min i to na laganoj vatri. Zatim jabuke izvadite jednu po jednu i slažite u vatrostalnu činiju. Sačuvajte smesu koju ste dobili kuvanjem jabuka. Zatim na jabuke poslažite stari hleb isečen na kocke pa odozgo stavite još jabuka. Zatim u posebnoj činiji umutite slatku pavlaku i mleko, kao i dva jajeta pa sve to prelijte preko jabuka i hleba. Pecite sat vremena na 180C. Nakon toga izvadite kolač i preko njega prelijte smesu u kojoj su se kuvale jabuke, pa začinite cimetom.