U serpicu siprati 400ml vode i dodati 150g kinoe. Pustiti da prokljuca i kuvati dok voda ne ispari uz povremeno mesanje. Dodati so, biber i cili prah po ukusu.
Dodaci
Narendati tikvicu i ocediti od viska tecnosti. Sitno naseckati listove svezeg bosiljka. U kuvanu i zacinjenu kinou dodati rendanu tikvicu, 2 kasike maslinovog ulja, seckani bosiljak i 75g kukuruza iz konzerve.
Priprema za pecenje
Sipati tako pripremljenu smesu u posudu za pecenje, ravnomerno rasporediti i posuti semenkama bundeve i suncokreta.
Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje
Sastojci
Za 2 osoba
150 g Kinoa
400 ml Vode
1 komad/a Tikvica
75 g Kukuruz
2 supena kašika Maslinovo ulje
5-6 nekoliko Listova svezeg bosiljka
Po zelji malo Biber
Po zelji malo Soli
Po zelji malo Cili paprike u prahu
5 supena kašika Semenki bundeve, suncokreta, pinjola
Priprema
Priprema kinoe
U serpicu siprati 400ml vode i dodati 150g kinoe. Pustiti da prokljuca i kuvati dok voda ne ispari uz povremeno mesanje. Dodati so, biber i cili prah po ukusu.
Dodaci
Narendati tikvicu i ocediti od viska tecnosti. Sitno naseckati listove svezeg bosiljka. U kuvanu i zacinjenu kinou dodati rendanu tikvicu, 2 kasike maslinovog ulja, seckani bosiljak i 75g kukuruza iz konzerve.
Priprema za pecenje
Sipati tako pripremljenu smesu u posudu za pecenje, ravnomerno rasporediti i posuti semenkama bundeve i suncokreta.
Pecenje
Peci oko 20 min na 180 stepeni.
Tagovi