Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje

Sastojci

Za 2 osoba

Fil

150 g Kinoa

400 ml Vode

1 komad/a Tikvica

75 g Kukuruz

2 supena kašika Maslinovo ulje

5-6 nekoliko Listova svezeg bosiljka

Po zelji malo Biber

Po zelji malo Soli

Po zelji malo Cili paprike u prahu

5 supena kašika Semenki bundeve, suncokreta, pinjola

Priprema

Priprema kinoe

U serpicu siprati 400ml vode i dodati 150g kinoe. Pustiti da prokljuca i kuvati dok voda ne ispari uz povremeno mesanje. Dodati so, biber i cili prah po ukusu.

Dodaci

Narendati tikvicu i ocediti od viska tecnosti. Sitno naseckati listove svezeg bosiljka. U kuvanu i zacinjenu kinou dodati rendanu tikvicu, 2 kasike maslinovog ulja, seckani bosiljak i 75g kukuruza iz konzerve.

Priprema za pecenje

Sipati tako pripremljenu smesu u posudu za pecenje, ravnomerno rasporediti i posuti semenkama bundeve i suncokreta.

Pecenje

Peci oko 20 min na 180 stepeni.