Očišćeno voće preliti vodom, zasladiti po želji i skuvati.
Oceđeno i ohlađeno voće koristiti za kolač, a sokić popit.
Priprema biskvite
Penasto umutite jaja i šećer pa lagano umešajte brašno. Kašikom sipajte na pleh obložen pek papirom. Oblici i veličina nisu bitni. Kolačiće pospite, pre pečenja, vanil šećerom.
Imajte u vidu da će biskviti narasti tokom pečenja, te je potrebno ostaviti prostor između njih.
Pecite 5-7 minuta na 220 stepeni.
Priprema fila
Pripremiti šlag tako što ćete ga umutiti sa hladnim mlekom. Ukoliko volite možete dodatno zasladiti šlag. Dodajte kiselu pavlaku i umućen fil podelite u dva dela. U jednu polovinu umešajte mleveni keks, a druga neka ostane bela.
Filovanje kolača
Na dno poređati biskvite. Poneki izlomiti i popuniti sve rupice između njih. Zatim staviti polovinu voća pa celu količinu fila od mlevenog keksa. Ponoviti postipak red bisvita red voća i ostatak šlaga. Kolač ukrasiti preostalim biskvitima.
Sastojci
Za 15 osoba
400 g Domaće breskve
2 komad/a Jaje
125 g Šećer
125 g Brašno
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
150 g Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
250 ml Mleko
180 g Kisela pavlaka
100 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
Naši proizvodi
Priprema
Priprema voća
Očišćeno voće preliti vodom, zasladiti po želji i skuvati.
Oceđeno i ohlađeno voće koristiti za kolač, a sokić popit.
Priprema biskvite
Penasto umutite jaja i šećer pa lagano umešajte brašno. Kašikom sipajte na pleh obložen pek papirom. Oblici i veličina nisu bitni. Kolačiće pospite, pre pečenja, vanil šećerom.
Imajte u vidu da će biskviti narasti tokom pečenja, te je potrebno ostaviti prostor između njih.
Pecite 5-7 minuta na 220 stepeni.
Priprema fila
Pripremiti šlag tako što ćete ga umutiti sa hladnim mlekom. Ukoliko volite možete dodatno zasladiti šlag. Dodajte kiselu pavlaku i umućen fil podelite u dva dela. U jednu polovinu umešajte mleveni keks, a druga neka ostane bela.
Filovanje kolača
Na dno poređati biskvite. Poneki izlomiti i popuniti sve rupice između njih. Zatim staviti polovinu voća pa celu količinu fila od mlevenog keksa. Ponoviti postipak red bisvita red voća i ostatak šlaga. Kolač ukrasiti preostalim biskvitima.
Prijatno 👩🏻🍳.
Tagovi