Sastojci

Za 15 osoba

Voće

400 g Domaće breskve

Domaći biskviti

2 komad/a Jaje

125 g Šećer

125 g Brašno

Fil

250 ml Mleko

180 g Kisela pavlaka

100 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače

Naši proizvodi

Priprema

Priprema voća

Očišćeno voće preliti vodom, zasladiti po želji i skuvati.

Oceđeno i ohlađeno voće koristiti za kolač, a sokić popit.

Priprema biskvite

Penasto umutite jaja i šećer pa lagano umešajte brašno. Kašikom sipajte na pleh obložen pek papirom. Oblici i veličina nisu bitni. Kolačiće pospite, pre pečenja, vanil šećerom. 

Imajte u vidu da će biskviti narasti tokom pečenja, te je potrebno ostaviti prostor između njih.

Pecite 5-7 minuta na 220 stepeni.

Priprema fila

Pripremiti šlag tako što ćete ga umutiti sa hladnim mlekom. Ukoliko volite možete dodatno zasladiti šlag. Dodajte kiselu pavlaku i umućen fil podelite u dva dela. U jednu polovinu umešajte mleveni keks, a druga neka ostane bela.

Filovanje kolača

Na dno poređati biskvite. Poneki izlomiti i popuniti sve rupice između njih. Zatim staviti polovinu voća pa celu količinu fila od mlevenog keksa. Ponoviti postipak red bisvita red voća i ostatak šlaga. Kolač ukrasiti preostalim biskvitima.

Prijatno 👩🏻‍🍳.