Za 15 osoba
5 kg Crvena očišćena paprika
4 l Voda
1 l Sirće
200 g So
200 g Šećer
1 kesica/e C Vinobran
10 list Lovor
1 supena kašika Biber u zrnu
PRIPREMA PAPRIKA
Paprike oprati, odstraniti peteljke i seme i iseći je na filete.
Filete uspravno poređati u tegle.
PRIPREMA RASTVORA ZA PRELIVANJE
Prokuvati vodu sa sirćetom i dodati sve ostale navedene sastojke.
Skuvanim rastvorom preliti papriku u teglama.
Tegle zatvoriti sa poklopcima i prekriti ih .
Ostaviti tako dok se potpuno ne ohlade.
Tegle čuvati na hladnom mestu.
Sastojci
Za 15 osoba
5 kg Crvena očišćena paprika
4 l Voda
1 l Sirće
200 g So
200 g Šećer
1 kesica/e C Vinobran
10 list Lovor
1 supena kašika Biber u zrnu
Naši proizvodi
Priprema
PRIPREMA PAPRIKA
Paprike oprati, odstraniti peteljke i seme i iseći je na filete.
Filete uspravno poređati u tegle.
PRIPREMA RASTVORA ZA PRELIVANJE
Prokuvati vodu sa sirćetom i dodati sve ostale navedene sastojke.
Skuvanim rastvorom preliti papriku u teglama.
Tegle zatvoriti sa poklopcima i prekriti ih .
Ostaviti tako dok se potpuno ne ohlade.
Tegle čuvati na hladnom mestu.
Tagovi