Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje

Sastojci

Za 4 osoba

Čatni

16 komad/a Smokava

3 komad/a Ljubičasti luk

1 malo Đumbir

6 supena kašika Braon šećer

4-5 Grančica Majčina dušica

250 ml Balzamikovo sirće

1-2 Štapić Cimet

1 prstohvat/a So

Priprema

Priprema

Oprati, očistiti smokve od peteljkii onako grubo naseckati. Luk sitno iseckati. Đumbir oljuštiti (prst dužine)i narendati. Staviti ostale sastojke: šećer, majčinu dušicu, so, cimet štapić i sirće.

Lagano kuvati na tihoj vatri 2-3 sata, ponekad pomešati.

Na kraju izvaditi štapić cimeta i grančice majčine dušice. Sipati u tegle i hermetički zatvoriti.

Preporuka: idealno se kombinuje sa sirevima, naročito kozjim i pečenim mesom.🙂

Prijatno!