Za 4 osoba
16 komad/a Smokava
3 komad/a Ljubičasti luk
1 malo Đumbir
6 supena kašika Braon šećer
4-5 Grančica Majčina dušica
250 ml Balzamikovo sirće
1-2 Štapić Cimet
1 prstohvat/a So
Priprema
Oprati, očistiti smokve od peteljkii onako grubo naseckati. Luk sitno iseckati. Đumbir oljuštiti (prst dužine)i narendati. Staviti ostale sastojke: šećer, majčinu dušicu, so, cimet štapić i sirće.
Lagano kuvati na tihoj vatri 2-3 sata, ponekad pomešati.
Na kraju izvaditi štapić cimeta i grančice majčine dušice. Sipati u tegle i hermetički zatvoriti.
Preporuka: idealno se kombinuje sa sirevima, naročito kozjim i pečenim mesom.🙂
Prijatno!
Recept za nagradni konkurs: Inspiracija iz veganske kuhinje
Sastojci
Za 4 osoba
16 komad/a Smokava
3 komad/a Ljubičasti luk
1 malo Đumbir
6 supena kašika Braon šećer
4-5 Grančica Majčina dušica
250 ml Balzamikovo sirće
1-2 Štapić Cimet
1 prstohvat/a So
Priprema
Priprema
Oprati, očistiti smokve od peteljkii onako grubo naseckati. Luk sitno iseckati. Đumbir oljuštiti (prst dužine)i narendati. Staviti ostale sastojke: šećer, majčinu dušicu, so, cimet štapić i sirće.
Lagano kuvati na tihoj vatri 2-3 sata, ponekad pomešati.
Na kraju izvaditi štapić cimeta i grančice majčine dušice. Sipati u tegle i hermetički zatvoriti.
Preporuka: idealno se kombinuje sa sirevima, naročito kozjim i pečenim mesom.🙂
Prijatno!
Tagovi