Mleveno meso staviti u dublju posudu,dodati seckani C peršun,posoliti,pobiberiti C mlevenim biberom.Umešati C slatku začinsku papriku i sitno seckan beli luk.Dodati svinjsku mast,S sodu bikarbonu i sve izmešati.
Prekriti alu-folijom i ostaviti u frižider da odstoji do sutradan(da prenoći).
Posudu izvaditi uz frižidera,uzimati onoliko smese koliko je dovoljno kako biste oblikovali ćevape.
Peći na roštilju,ili ih pržiti na gril tiganju.
Služiti vruće uz prilog po želji i sezonsku salatu.Prijatno!
Sastojci
Za 4 osoba
500 g mešano mleveno meso
po ukusu so
po ukusu C Mleveni crni biber
1 kašičica C Slatka začinska paprika
1/2 kašičice C Soda bikarbona
2 čena beli luk
1 kašičica svinjska mast
1 prstohvat C Peršun
Naši proizvodi
Priprema
Priprema smese
Mleveno meso staviti u dublju posudu,dodati seckani C peršun,posoliti,pobiberiti C mlevenim biberom.Umešati C slatku začinsku papriku i sitno seckan beli luk.Dodati svinjsku mast,S sodu bikarbonu i sve izmešati.
Prekriti alu-folijom i ostaviti u frižider da odstoji do sutradan(da prenoći).
Posudu izvaditi uz frižidera,uzimati onoliko smese koliko je dovoljno kako biste oblikovali ćevape.
Peći na roštilju,ili ih pržiti na gril tiganju.
Služiti vruće uz prilog po želji i sezonsku salatu.Prijatno!
Tagovi