U serpu staviti ulje i maslac pa kad se zagreje dodati integralni pirinac i dobro izmesati da pirinac upije masnocu. Dodati sitno seckani luk i beli luk pa dinstati dok luk ne postane staklast.
Bujon zagrejati pa postepeno dodavati u pirinac uz mesanje i dinstati dok pirinac ne upije bujon. Tako nastaviti dok se ne utrosi sav bujon i pirinac ne bude skuvan.
Sastojci
Za 4 osoba
220 g Pirinac integralni
1 supena kašika Luk
1 supena kašika Maslinovo ulje
1 komad/a Beli luk
30 g Maslac
1 l Pileci bujon
1 supena kašika Parmezan
Priprema
Priprema
U serpu staviti ulje i maslac pa kad se zagreje dodati integralni pirinac i dobro izmesati da pirinac upije masnocu. Dodati sitno seckani luk i beli luk pa dinstati dok luk ne postane staklast.
Bujon zagrejati pa postepeno dodavati u pirinac uz mesanje i dinstati dok pirinac ne upije bujon. Tako nastaviti dok se ne utrosi sav bujon i pirinac ne bude skuvan.
Na kraju dodati parmezan
Tagovi