Sastojci

Za 10 osoba

Beze kore:

4 komad/a Belanca

50 g Lešnik

Fil:

4 komad/a Žumanca

4 supena kašika Šećer

50 g Maslac

50 g Bela čokolada

Naši proizvodi

Priprema

Priprema beze kora:

Belanca i šećer staviti u činiju sa oblim dnom, a nju u sud sa kipućom vodom. Metlicom mešajte dok se šećer ne otopi, 3-4 minuta.

Belanca preručite u drugi odgovarajući sud i mutite mikserom 7-10 minuta. Na papir za pečenje nacrtajte dva kruga prečnika 20 cm. Stavite papir za pešenje u pleh, a zatim izručite umućena belanca I oblikujte 2 beze kore. Obe kore pospite sitno seckanim lešnicima. Stavite da se suši na 100 C, 90 minuta. Prvih 30 minuta odškrinite rernu 2-3 cm, a nakon tog vremena je zatvorite. Pleh izvadite iz rerne i ostavite da se kore skroz ohlade pre filovanja.

Pripema fila:

Sjedinite žumanca, šećer i maslac a zatim stavite da se kuva na pari. Kada fil dobije na gustini dodajte izlomljenu čokoladu I kuvajte jos 3-4 minuta. Ostavite da se fil skroz ohladi. Slatku pavlaku dobro umutite zatim dodajte kašiku po kašiku ohlađenog fila i neprestano miksajte.

Od pripremljenog fila odvojte 2 kašike na stranu. Ostakom prefilujte prvu beze koru.

Stavite iseckano voce a onda i drugu koru.

Ukrasavanje:

Na sredinu kore stavite prethodno odvojen fil a onda ukrasite voćem.

Poslužite odmah