Belanca i šećer staviti u činiju sa oblim dnom, a nju u sud sa kipućom vodom. Metlicom mešajte dok se šećer ne otopi, 3-4 minuta.
Belanca preručite u drugi odgovarajući sud i mutite mikserom 7-10 minuta. Na papir za pečenje nacrtajte dva kruga prečnika 20 cm. Stavite papir za pešenje u pleh, a zatim izručite umućena belanca I oblikujte 2 beze kore. Obe kore pospite sitno seckanim lešnicima. Stavite da se suši na 100 C, 90 minuta. Prvih 30 minuta odškrinite rernu 2-3 cm, a nakon tog vremena je zatvorite. Pleh izvadite iz rerne i ostavite da se kore skroz ohlade pre filovanja.
Pripema fila:
Sjedinite žumanca, šećer i maslac a zatim stavite da se kuva na pari. Kada fil dobije na gustini dodajte izlomljenu čokoladu I kuvajte jos 3-4 minuta. Ostavite da se fil skroz ohladi. Slatku pavlaku dobro umutite zatim dodajte kašiku po kašiku ohlađenog fila i neprestano miksajte.
Od pripremljenog fila odvojte 2 kašike na stranu. Ostakom prefilujte prvu beze koru.
Stavite iseckano voce a onda i drugu koru.
Ukrasavanje:
Na sredinu kore stavite prethodno odvojen fil a onda ukrasite voćem.
Sastojci
Za 10 osoba
4 komad/a Belanca
250 g C Šećer u prahu 250g
50 g Lešnik
4 komad/a Žumanca
4 supena kašika Šećer
50 g Maslac
50 g Bela čokolada
200 ml Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
Naši proizvodi
Priprema
Priprema beze kora:
Belanca i šećer staviti u činiju sa oblim dnom, a nju u sud sa kipućom vodom. Metlicom mešajte dok se šećer ne otopi, 3-4 minuta.
Belanca preručite u drugi odgovarajući sud i mutite mikserom 7-10 minuta. Na papir za pečenje nacrtajte dva kruga prečnika 20 cm. Stavite papir za pešenje u pleh, a zatim izručite umućena belanca I oblikujte 2 beze kore. Obe kore pospite sitno seckanim lešnicima. Stavite da se suši na 100 C, 90 minuta. Prvih 30 minuta odškrinite rernu 2-3 cm, a nakon tog vremena je zatvorite. Pleh izvadite iz rerne i ostavite da se kore skroz ohlade pre filovanja.
Pripema fila:
Sjedinite žumanca, šećer i maslac a zatim stavite da se kuva na pari. Kada fil dobije na gustini dodajte izlomljenu čokoladu I kuvajte jos 3-4 minuta. Ostavite da se fil skroz ohladi. Slatku pavlaku dobro umutite zatim dodajte kašiku po kašiku ohlađenog fila i neprestano miksajte.
Od pripremljenog fila odvojte 2 kašike na stranu. Ostakom prefilujte prvu beze koru.
Stavite iseckano voce a onda i drugu koru.
Ukrasavanje:
Na sredinu kore stavite prethodno odvojen fil a onda ukrasite voćem.
Poslužite odmah