Vatrostalnu posudu ili tepsiju premazati uljem, pa krompir prethodno obaren na jedan ključ i onda isečen na kolutove, poređati u vatrostalnu posudu, malo ga nauljiiti, posoliti i pobiberiti. Crni luk iseći na kolutove i poređati preko krompira. Piletinu iseći uzduž na šnite, začiniti začinom za piletinu, suvim začinom, peršunom ili vlašcem po želji, i poređati je preko krompira i crnog luka (jedan deo piletine ostaviti za još jedan red kasnije). Tikvice iseći na kolutove (najbolje to uraditi na početku spremanja jela, da bi se ocedile, jer puštaju dosta vode u toku kuvanja/pečenja) i poređati preko piletine. Preko tikvice poređati ostatak piletine.
U posebnoj činiji umutiti kašikom grčki jogurt i majonez i preliti preko piletine (ako nemate grčki jogurt, možete napraviti kombinaciju od kisele pavlake i jogurta). Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći oko sat vremena, sat i deset minuta.
Sastojci
Za 4 osoba
500 g Pileći file
2-3 komad/a Krompir
1 komad/a Tikvica
1-2 komad/a Crni luk
200 g Grčki jogurt
2 supena kašika Majonez
1 kafena kašičica So
1 prstohvat/a Biber
1 kafena kašičica Suvi začin
1 malo Peršun ili vlašac
Priprema
Musaka
Vatrostalnu posudu ili tepsiju premazati uljem, pa krompir prethodno obaren na jedan ključ i onda isečen na kolutove, poređati u vatrostalnu posudu, malo ga nauljiiti, posoliti i pobiberiti. Crni luk iseći na kolutove i poređati preko krompira. Piletinu iseći uzduž na šnite, začiniti začinom za piletinu, suvim začinom, peršunom ili vlašcem po želji, i poređati je preko krompira i crnog luka (jedan deo piletine ostaviti za još jedan red kasnije). Tikvice iseći na kolutove (najbolje to uraditi na početku spremanja jela, da bi se ocedile, jer puštaju dosta vode u toku kuvanja/pečenja) i poređati preko piletine. Preko tikvice poređati ostatak piletine.
U posebnoj činiji umutiti kašikom grčki jogurt i majonez i preliti preko piletine (ako nemate grčki jogurt, možete napraviti kombinaciju od kisele pavlake i jogurta). Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći oko sat vremena, sat i deset minuta.
Tagovi