Izdinstati crni i beli luk na malo maslinovog ulja, dodati piletinu ili svinjski ili juneći but isečen na komadiće, pa kad omekani, dodati krompir isečen na komadiće i mešavinu za đuveč, začiniti suvim začinom, soli, biberom i preliti vodom tek da prekrije sve u šerpi. Kad povrće omekani, pred kraj kuvanja, smanjiti vatru, dodati šolju pirinča, po potrebi dodavati vodu u zavisnosti da li želite da jelo bude gušće ili čorbastije i mešati da se pirinač ne zalepi za dno šerpe. Kad je pirinač skuvan, skinuti sa ringle i poslužiti. Ne peći u rerni.
Sastojci
Za 4 osoba
300-350 g Pileći file ili svinjski / juneći but
1 pakovanje/a Mešavina za đuveč
2-3 komad/a Krompir
1 dl Crni luk
1-2 dl Šolja pirinča
1-2 komad/a Crni luk
1 komad/a Beli luk
1-2 kafena kašičica Suvi začin
1-2 kafena kašičica So
1 kafena kašičica Biber
Priprema
Đuveč
Izdinstati crni i beli luk na malo maslinovog ulja, dodati piletinu ili svinjski ili juneći but isečen na komadiće, pa kad omekani, dodati krompir isečen na komadiće i mešavinu za đuveč, začiniti suvim začinom, soli, biberom i preliti vodom tek da prekrije sve u šerpi. Kad povrće omekani, pred kraj kuvanja, smanjiti vatru, dodati šolju pirinča, po potrebi dodavati vodu u zavisnosti da li želite da jelo bude gušće ili čorbastije i mešati da se pirinač ne zalepi za dno šerpe. Kad je pirinač skuvan, skinuti sa ringle i poslužiti. Ne peći u rerni.
Tagovi