U 700 ml mleka dodati 10 kašika šećera i vanilin šećer i staviti da se kuva do ključanja. Za to vreme u preostalih 300 ml mleka sipati tri kesice pudinga od vanile i izmešti, pa dodati u mleko koje se kuva. Kad se puding skuvao, dok je još vruć, dodati maslac / margarin i mešati dok se ne istopi, pa potom i mikserom umutiti smesu nekoliko minuta da bi se dobro sjedinila. U tu smesu dodati kiselu pavlaku, pa umutiti mikserom. Prethodno izlomljeni keks sipati u dublju posudu, pa preko njeha preliti puding od vanile i špatulom ili varjačom izmešti i dodati jagode isečene na kockice, još malo izmešati, pa dodati banane isečene na kolutiće.
U tepsiju postaviti samolepljivu foliju, sipati celu smesu od pudinga sa vanilom, keksom, jagodama i bananama i jednako je rasporediti po tepsiji. Smesu ostaviti u frižider da se hladi između 1 i 2 sata. Nakon toga, odvojiti foliju od ivica tepsije i tepsiju prevrnuti naopačke, odnosno okrenuti gornjim delom na poslužavnik, skinuti tepsiju i foliju i šlag koji ste prethodno umutili dok se kolač hladio u frižideru, premazati špatulom po celom kolaču.
Dekoracija
Preko šlaga naneti toping od čokolade, seckane jagode ili posuti Dr. Oetker šarene ili čoko mrvice. Odložiti u frižider još pola sata, pa seći kolač na kocke i poslužiti.
Recept za nagradni konkurs: Slatki izazov
Sastojci
Za 20 osoba
300 g Keks
500 g Sveže jagode
2-3 komad/a Banane
1 l Mleko
200 g Maslac / margarin
3 kesica/e C Puding sa ukusom vanilina
10 supena kašika Šećer
180 g Kisela pavlaka
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
100 g C Šlag univerzalni
1 supena kašika Toping od čokolade
1 kesica/e Dr. Oetker Šarene mrvice
1 kesica/e Dr. Oetker Kakao mrvice
Naši proizvodi
Priprema
Voćni kolač
U 700 ml mleka dodati 10 kašika šećera i vanilin šećer i staviti da se kuva do ključanja. Za to vreme u preostalih 300 ml mleka sipati tri kesice pudinga od vanile i izmešti, pa dodati u mleko koje se kuva. Kad se puding skuvao, dok je još vruć, dodati maslac / margarin i mešati dok se ne istopi, pa potom i mikserom umutiti smesu nekoliko minuta da bi se dobro sjedinila. U tu smesu dodati kiselu pavlaku, pa umutiti mikserom. Prethodno izlomljeni keks sipati u dublju posudu, pa preko njeha preliti puding od vanile i špatulom ili varjačom izmešti i dodati jagode isečene na kockice, još malo izmešati, pa dodati banane isečene na kolutiće.
U tepsiju postaviti samolepljivu foliju, sipati celu smesu od pudinga sa vanilom, keksom, jagodama i bananama i jednako je rasporediti po tepsiji. Smesu ostaviti u frižider da se hladi između 1 i 2 sata. Nakon toga, odvojiti foliju od ivica tepsije i tepsiju prevrnuti naopačke, odnosno okrenuti gornjim delom na poslužavnik, skinuti tepsiju i foliju i šlag koji ste prethodno umutili dok se kolač hladio u frižideru, premazati špatulom po celom kolaču.
Dekoracija
Preko šlaga naneti toping od čokolade, seckane jagode ili posuti Dr. Oetker šarene ili čoko mrvice. Odložiti u frižider još pola sata, pa seći kolač na kocke i poslužiti.
Tagovi