Recept za nagradni konkurs: Slatki izazov

Sastojci

Za 20 osoba

Voćni kolač

300 g Keks

500 g Sveže jagode

2-3 komad/a Banane

1 l Mleko

200 g Maslac / margarin

10 supena kašika Šećer

180 g Kisela pavlaka

1 supena kašika Toping od čokolade

Naši proizvodi

Priprema

Voćni kolač

U 700 ml mleka dodati 10 kašika šećera i vanilin šećer i staviti da se kuva do ključanja. Za to vreme u preostalih 300 ml mleka sipati tri kesice pudinga od vanile i izmešti, pa dodati u mleko koje se kuva. Kad se puding skuvao, dok je još vruć, dodati maslac / margarin i mešati dok se ne istopi, pa potom i mikserom umutiti smesu nekoliko minuta da bi se dobro sjedinila. U tu smesu dodati kiselu pavlaku, pa umutiti mikserom. Prethodno izlomljeni keks sipati u dublju posudu, pa preko njeha preliti puding od vanile i špatulom ili varjačom izmešti i dodati jagode isečene na kockice, još malo izmešati, pa dodati banane isečene na kolutiće.

U tepsiju postaviti samolepljivu foliju, sipati celu smesu od pudinga sa vanilom, keksom, jagodama i bananama i jednako je rasporediti po tepsiji. Smesu ostaviti u frižider da se hladi između 1 i 2 sata. Nakon toga, odvojiti foliju od ivica tepsije i tepsiju prevrnuti naopačke, odnosno okrenuti gornjim delom na poslužavnik, skinuti tepsiju i foliju i šlag koji ste prethodno umutili dok se kolač hladio u frižideru, premazati špatulom po celom kolaču.

Dekoracija

Preko šlaga naneti toping od čokolade, seckane jagode ili posuti Dr. Oetker šarene ili čoko mrvice. Odložiti u frižider još pola sata, pa seći kolač na kocke i poslužiti.