Prvo pripremiti mint punjenje tako što umutimo slatku pavlaku, dodamo nabubreli želatin pa mutino još jedan minut, zatim dodati ekstrakt nane i ručno promešati masu pa staviti u frižider.
Prirpema smeme za cokoladu
Čokoladu polomiti na sitnije komade, dodati ulje pa otopiti na pari, dodati kokos i dobro promešati. Premazati kalup istopljenom čokoladom a zatim ostaviti u frižider na 5 minuta, ponoviti 3 puta postupak. Zatim napuniti mint filom pa zaliti čokoladom i ostaviti da se steže 2-3 sata nakon toga uživati u neponovljivom ukusu.
Recept za nagradni konkurs: Slatki izazov
Sastojci
Za 8 osoba
300 g Čokolada za kuvanje
6 supena kašika Ulje
50 g C Kokos
100 ml Pavlaka (mlečna)
5 kapi Ekstrat nane
5 g Dr. Oetker Želatin beli mleveni
Naši proizvodi
Priprema
Prirpema mint punjenja
Prvo pripremiti mint punjenje tako što umutimo slatku pavlaku, dodamo nabubreli želatin pa mutino još jedan minut, zatim dodati ekstrakt nane i ručno promešati masu pa staviti u frižider.
Prirpema smeme za cokoladu
Čokoladu polomiti na sitnije komade, dodati ulje pa otopiti na pari, dodati kokos i dobro promešati. Premazati kalup istopljenom čokoladom a zatim ostaviti u frižider na 5 minuta, ponoviti 3 puta postupak. Zatim napuniti mint filom pa zaliti čokoladom i ostaviti da se steže 2-3 sata nakon toga uživati u neponovljivom ukusu.
Tagovi