Sastojci

Za 10 osoba

Za koru:

300 g Kajsije

1 šolja (2 dl) Kupine

1 šolja (2 dl) Maline

1 šolja (2 dl) Crne ribizle

6 komad/a Jaja

6 supena kašika Šećer

6 supena kašika Brašno T-400

2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g

3 supena kašika Ulje

Za fil:

200 g Breskve (ispasirane)

2 dl Voda

3 supena kašika Šećer

1 supena kašika (puna) Maslac

Za glazuru:

1 supena kašika Maslac

2 supena kašika Mleko

2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g

Još je potrebno:

100 g Voće (za ukrašavanje)

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

Prvo voće operite i dobro osušite a kajsije isecite na kriškice i sve složite u pleh od rerne koji ste obložili papirom za pečenje.

Uključite rernu da se zagreje na 180 C stepeni.

U dublju posudu izlomite jaja, dodajte šećer i vanilin šećer i umutite mikserom u penastu masu. Dodajte brašno i ulje i lagano promešajte. Na kraju umešajte kakao ali ovlaš da se ne bi testo obojilo već treba da ostane šareno. Testo sipajte preko voća i stavite da se peče u zagrejanu rernu.

Pečenu koru izvadite iz rerne i prebacite je na drugi papir ali da voće bude odozgo.

Dok se kora peče skuvajte puding. Breskve očistite i izmiksajte štapnim mikserom u kašu. Dodajte vodu, šećer, vanilin šećer i puding i kuvajte da se zgusne, oko 10 minuta. U vruć puding stavite maslac i promešajte da se otopi.

Kada se kora prohladila namažite puding preko i urolajte uz pomoć papira za pečenje. Ako vam rolat puca nije ništa strašno jer kada se stegne sve će biti u redu i to se neće videti. Rolat prebacite na providnu foliju i zamotajte kao salamu. Prebacite na tacnu i ostavite u frižider da se lepo ohladi. Najbolje preko noći. Sutradan rolat prebacite u zamrzivač na sat vremena, da bi mogli da isečete lepe parčiće.

Umutite i šlag po uputstvu sa kesice.

Dobro ohladjen rolat izvadite iz zamrzivača, oslovodite ga folije i papira i odsecite krajeve.

Sada napravite glazuru.

U šerpicu stavite slatki kakao, vanilin šećer, maslac i mleko i zagrejte na niskoj temperaturi da se sve poveže. Ukrasite rolat glazurom, stavite voće i šlag.

Rolat secite na parčiće i poslužite uz šlag ili sladoled od vanile.

Prijatno!