Prvo voće operite i dobro osušite a kajsije isecite na kriškice i sve složite u pleh od rerne koji ste obložili papirom za pečenje.
Uključite rernu da se zagreje na 180 C stepeni.
U dublju posudu izlomite jaja, dodajte šećer i vanilin šećer i umutite mikserom u penastu masu. Dodajte brašno i ulje i lagano promešajte. Na kraju umešajte kakao ali ovlaš da se ne bi testo obojilo već treba da ostane šareno. Testo sipajte preko voća i stavite da se peče u zagrejanu rernu.
Pečenu koru izvadite iz rerne i prebacite je na drugi papir ali da voće bude odozgo.
Dok se kora peče skuvajte puding. Breskve očistite i izmiksajte štapnim mikserom u kašu. Dodajte vodu, šećer, vanilin šećer i puding i kuvajte da se zgusne, oko 10 minuta. U vruć puding stavite maslac i promešajte da se otopi.
Kada se kora prohladila namažite puding preko i urolajte uz pomoć papira za pečenje. Ako vam rolat puca nije ništa strašno jer kada se stegne sve će biti u redu i to se neće videti. Rolat prebacite na providnu foliju i zamotajte kao salamu. Prebacite na tacnu i ostavite u frižider da se lepo ohladi. Najbolje preko noći. Sutradan rolat prebacite u zamrzivač na sat vremena, da bi mogli da isečete lepe parčiće.
Umutite i šlag po uputstvu sa kesice.
Dobro ohladjen rolat izvadite iz zamrzivača, oslovodite ga folije i papira i odsecite krajeve.
Sada napravite glazuru.
U šerpicu stavite slatki kakao, vanilin šećer, maslac i mleko i zagrejte na niskoj temperaturi da se sve poveže. Ukrasite rolat glazurom, stavite voće i šlag.
Rolat secite na parčiće i poslužite uz šlag ili sladoled od vanile.
Sastojci
Za 10 osoba
300 g Kajsije
1 šolja (2 dl) Kupine
1 šolja (2 dl) Maline
1 šolja (2 dl) Crne ribizle
6 komad/a Jaja
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
6 supena kašika Šećer
6 supena kašika Brašno T-400
2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
3 supena kašika Ulje
1 kesica/e C Puding sa ukusom lešnika
200 g Breskve (ispasirane)
2 dl Voda
3 supena kašika Šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 supena kašika (puna) Maslac
1 supena kašika Maslac
2 supena kašika Mleko
2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Šlag pena
100 g Voće (za ukrašavanje)
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Prvo voće operite i dobro osušite a kajsije isecite na kriškice i sve složite u pleh od rerne koji ste obložili papirom za pečenje.
Uključite rernu da se zagreje na 180 C stepeni.
U dublju posudu izlomite jaja, dodajte šećer i vanilin šećer i umutite mikserom u penastu masu. Dodajte brašno i ulje i lagano promešajte. Na kraju umešajte kakao ali ovlaš da se ne bi testo obojilo već treba da ostane šareno. Testo sipajte preko voća i stavite da se peče u zagrejanu rernu.
Pečenu koru izvadite iz rerne i prebacite je na drugi papir ali da voće bude odozgo.
Dok se kora peče skuvajte puding. Breskve očistite i izmiksajte štapnim mikserom u kašu. Dodajte vodu, šećer, vanilin šećer i puding i kuvajte da se zgusne, oko 10 minuta. U vruć puding stavite maslac i promešajte da se otopi.
Kada se kora prohladila namažite puding preko i urolajte uz pomoć papira za pečenje. Ako vam rolat puca nije ništa strašno jer kada se stegne sve će biti u redu i to se neće videti. Rolat prebacite na providnu foliju i zamotajte kao salamu. Prebacite na tacnu i ostavite u frižider da se lepo ohladi. Najbolje preko noći. Sutradan rolat prebacite u zamrzivač na sat vremena, da bi mogli da isečete lepe parčiće.
Umutite i šlag po uputstvu sa kesice.
Dobro ohladjen rolat izvadite iz zamrzivača, oslovodite ga folije i papira i odsecite krajeve.
Sada napravite glazuru.
U šerpicu stavite slatki kakao, vanilin šećer, maslac i mleko i zagrejte na niskoj temperaturi da se sve poveže. Ukrasite rolat glazurom, stavite voće i šlag.
Rolat secite na parčiće i poslužite uz šlag ili sladoled od vanile.
Prijatno!
Tagovi