Sastojci

Za 4 osoba

Potrebno je

4 komad/a Batak i karabatak

1 l Vode

2 komad/a Crni luk

1 komad/a Beli luk

1 komad/a Šargarepa

- malo So

- malo Vegeta

- malo Ulje

- malo Biber

250 g Pirinač

Priprema

Priprema supe

Batak i karabatak staviti i sargarepu staviti u vodu i skuvati. Na ovaj nacin dobijete vec spremno meso i supicu za prelivanje pirinca.

Priprema pilava

Posebno u serpicu sipati ulje i dodati crni i beli luk, ko zeli i sargarepu, Malo prodinstati i dodati pirinac.Dolivati supu koju ste prethodno skuvali. Dodati so,vegete,bibera po ukusu i jos kuvati dok pirinac ne omeksa.

Pecenje pilava

Vatrostalnu ciniju namazati uljem i u njega razliti dinstavni pirinac. Batak i karabatak koji se prethodno dobro skuvao otkostiti i komadice mesa poredjati u ciniju.Zaliti ostatkom supe da prekrije i pirinac i meso.

Staviti u zagrejanu rernu da se pece. Ne treba dugo da se pece da se ne bi presusilo i da ostane socno. Kada se odozgore uhvati klorica jelo je gotovo.Po potrebi dosuti jos supe kako bi pilav bio socan,