Batak i karabatak staviti i sargarepu staviti u vodu i skuvati. Na ovaj nacin dobijete vec spremno meso i supicu za prelivanje pirinca.
Priprema pilava
Posebno u serpicu sipati ulje i dodati crni i beli luk, ko zeli i sargarepu, Malo prodinstati i dodati pirinac.Dolivati supu koju ste prethodno skuvali. Dodati so,vegete,bibera po ukusu i jos kuvati dok pirinac ne omeksa.
Pecenje pilava
Vatrostalnu ciniju namazati uljem i u njega razliti dinstavni pirinac. Batak i karabatak koji se prethodno dobro skuvao otkostiti i komadice mesa poredjati u ciniju.Zaliti ostatkom supe da prekrije i pirinac i meso.
Staviti u zagrejanu rernu da se pece. Ne treba dugo da se pece da se ne bi presusilo i da ostane socno. Kada se odozgore uhvati klorica jelo je gotovo.Po potrebi dosuti jos supe kako bi pilav bio socan,
Sastojci
Za 4 osoba
4 komad/a Batak i karabatak
1 l Vode
2 komad/a Crni luk
1 komad/a Beli luk
1 komad/a Šargarepa
- malo So
- malo Vegeta
- malo Ulje
- malo Biber
250 g Pirinač
Priprema
Priprema supe
Batak i karabatak staviti i sargarepu staviti u vodu i skuvati. Na ovaj nacin dobijete vec spremno meso i supicu za prelivanje pirinca.
Priprema pilava
Posebno u serpicu sipati ulje i dodati crni i beli luk, ko zeli i sargarepu, Malo prodinstati i dodati pirinac.Dolivati supu koju ste prethodno skuvali. Dodati so,vegete,bibera po ukusu i jos kuvati dok pirinac ne omeksa.
Pecenje pilava
Vatrostalnu ciniju namazati uljem i u njega razliti dinstavni pirinac. Batak i karabatak koji se prethodno dobro skuvao otkostiti i komadice mesa poredjati u ciniju.Zaliti ostatkom supe da prekrije i pirinac i meso.
Staviti u zagrejanu rernu da se pece. Ne treba dugo da se pece da se ne bi presusilo i da ostane socno. Kada se odozgore uhvati klorica jelo je gotovo.Po potrebi dosuti jos supe kako bi pilav bio socan,
Tagovi