Sastojci

Za 2 osoba

Za pohovanje:

2 komad/a jaja

po potrebi brašno

po potrebi prezla

Za prženje:

po potrebi ulje

Ostali:

700 g krompir

250 g kačkavalj

po pptrebi ulje

po ukusu so

1 kašičica C Soda bikarbona

po potrebi voda

Naši proizvodi

Priprema

Priprema krompira:

Krompir oljuštiti oprati i iseći na kriške srednje debljine(deblje nego kada spremate pomfrit).

U šerpu usuti vodu i staviti na vatru da prokljuća.Dodati so,C soda bikarbonu,spustiti pripremljen krompir i kuvati 20 minuta.

Krompir ocediti i poređati u pleh(lepo rasporediti,praviti razmak,ne zbijati ih).

Svaki krompir premazati uljem,posoliti i peči u dobro zagrejanoj rerni na 160 stepeni 35 minuta.

Sledeći korak:

Kačkavalj iseći na delove željene veličine i debljine.

Jaja razmutiti.

U zasebne činije usuti brašno i prezle.

Kačkavalj uvaljati u brašno,zatim provući kroz umućena jaja,pa u prezle Zatim još jednom provući kroz umućena jaja,pa u prezle.

Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane.

Serviranje i posluživanje:

Na tanjir poređati pečeni krompir,staviti pohovani kačkavalj i poslužiti.