Recept za nagradni konkurs: Slatki izazov

Sastojci

Za 12 osoba

Sastojci:

oko 40 komada petit ber keksa

1 litar mleka

150 gr lešnik napolitanki

100 gr čokolade za kuvanje

200 gr margarina

oko 300 gr jagoda

5 kašika šećera

1/2 čaše kisele pavlake

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

Jagode operite, skinite peteljke i na kratko ih izblendirajte. Rastvorite želatin sa 4-5 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. Za to vreme u jednoj posudi stavite 2 dl vode, šećer i jagode da provre. Dodajte nabubreli želatin, sve izmešajte mikserom i ostavite da se hladi, tj. želira. U jednoj posudi skuvajte 4 dl mleka sa vanilom i pudingom od vanile. Sklonite sa vatre i u mlak puding dodajte pola količine margarina, izmutite mikserom a zatim dodajte izmrvljene napolitanke. Sve dobro sjedinite. U drugoj posudi skuvajte 4 dl mleka sa pudingom od čokolade. U vruć puding dodajte čokoladu (ostavite malo za ukrašavanje) i kad se otopi, sklonite sa vatre. U mlak puding dodajte ostatak margarina i sve dobro izmutite mikserom.

Na pravougaonu tacnu poređajte red keksa, predhodno pokvašenog u mleko pa preko njega premažite puding od čokolade... preko poređajte drugi red keksa, pa premažite želeom od jagoda... preko poređajte treći red keksa pa premažite puding od vanile. Odozgo tortu ukrasite šlagom, ostatkom rendane čokolade i jagodama.

Posluženje:

Tortu stavite u frižider da se ohladi i stegne, pa je poslužite.