Recept za nagradni konkurs: Slatki izazov

Sastojci

Za 12 osoba

Testo

500 kg Brašno T-500

250 ml Mleko

100 ml Ulje

2 komad/a Jaja

1/2 kafena kašičica C Suvi kvasac 125g

1/2 kafena kašičica So

5 kafena kašičica Secer

izboru po dzem

1 komad/a zumance

Nekoliko kapi ulja

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-ak minuta. U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umsti glatko testo. Možete ga mešati dodacima za testo uz pomoć miksera. Sjedinjeno testo mesiti još malo na malo pobrašnjanoj podlozi.

2

Testo podeliti na dva dela (dve jufke), prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.

3

Jufke istanjiti što više može, pa celu površinu testa obilno namazati džemom. Urolati i ređati u podmazan pleh. Rolate premazati žumancem u koji se stavi nekoliko kapi ulja. Peći oko 45 minuta na temptemperaturi od 200 stepeni.

4

Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi. Rolate posipati prah šećerom i poslužiti tople.