Sastojci

Za 8 osoba

Testo

400 g Pšenično brašno

100 g Speltino brašno

1/2 kafena kašičica Šećer

1 kafena kašičica So

300 ml Mlaka voda

2 supena kašika Maslinovo ulje

Premaz

3 nekoliko Čena belog luka

Par malo Ruzmarin

Dekoracija

Par komad/a Čeri paradajz

Par komad/a Peršun

Par komad/a Masline

Naši proizvodi

Priprema

Testo

U dublju posudu izmešajte brašno i so pa napravite udubljenje u kom ćete staviti prethodno izmešanu mlaku vodu sa kvascem i šećerom (kada malo nabubri). Dodajte ulje i dobro umesite da dobijete glatko i meko testo. Premažite maslinovim uljem, poprašite sa malo brašna i ostavite u činiji pokriveno krpom. Ostavite na toplom da narasta nekih pola sata.

Uključite rernu da se ugreje na 200 stepeni dok pripremate premaz.

Sitno naseckajte ili izgnječite beli luk, izmešajte sa par kašika maslinovog ulja i ruzmarinom.

Testo razvucite na veličinu pleha (ja sam koristila onaj veliki koji ide uz rernu), prstima napravite udubljenja pa premažite celu fokaču.

Po želji je dekorišite maslinama, peršunom, čeri paradajzom... Pustite mašti na volju.