Brašno prosejati sa praškom za pecivo, pa dodati ostale sastojke i zamesiti meko testo. Odmah ga na pobrašnjenoj podlozi razvući tanko (3 mm) i iseći 24 pravougaonika. Svaki oštrim nožem proseći po sredini.
Prženje
Ugrejati mast u tiganju i spuštati jastučiće gornjom stranom na dole. Kada lepo narastu i porumene odozdo, okrenuti pažljivo. Kada i ta strana porumeni vaditi ih na papirni ubrus (mada zaista ne upiju ni malo masnoće).
Sastojci
Za 4 osoba
250 g Brašno T-400
1/2 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 prstohvat/a So
60 g Sitni sir
1 komad/a Jaje
100 ml Voda
Naši proizvodi
Priprema
Priprema i oblikovanje testa
Brašno prosejati sa praškom za pecivo, pa dodati ostale sastojke i zamesiti meko testo. Odmah ga na pobrašnjenoj podlozi razvući tanko (3 mm) i iseći 24 pravougaonika. Svaki oštrim nožem proseći po sredini.
Prženje
Ugrejati mast u tiganju i spuštati jastučiće gornjom stranom na dole. Kada lepo narastu i porumene odozdo, okrenuti pažljivo. Kada i ta strana porumeni vaditi ih na papirni ubrus (mada zaista ne upiju ni malo masnoće).
Tagovi