Na malo maslinovog ulja prodinstati luk, pa dodati piletinu isečenu na kockice da se dinsta dok ne bude skoro gotova. Zatim dodati šargarepu isečenu na tanke kolutiće i dinstati još 5 minuta, pa dodati i smrznutu boraniju i dinstati još 5 minuta, pa sve dobro promešati, a zatim naliti vodom da prekrije boraniju, tik iznad nje. U to dodati kokošju kocku ili suvi začin, so i biber i dinstati oko sat vremena. Kad baci prvi ključ, smanjiti vatru. Po potrebi dolivati vodu. Ukoliko želite gušću boraniju, ne prelivati je sa puno vode.
Savet: ako se boranija kuva bez mesa, pri kraju kuvanja može se dodati malo karija. Takođe, uz ovaj klot prilog mogu se servirati pečeni bataci. Posebno dobro uz boraniju ide i kisela pavlaka.
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg Smrznuta boranija
200-250 g Pileći file
2-3 komad/a Šargarepa
1-2 komad/a Crni luk
1 komad/a Beli luk
1 komad/a Kokošja kocka
1-2 kafena kašičica Suvi začin
1-2 kafena kašičica So
1 kafena kašičica Biber
1-2 kafena kašičica Kari
Priprema
Boranija sa piletinom
Na malo maslinovog ulja prodinstati luk, pa dodati piletinu isečenu na kockice da se dinsta dok ne bude skoro gotova. Zatim dodati šargarepu isečenu na tanke kolutiće i dinstati još 5 minuta, pa dodati i smrznutu boraniju i dinstati još 5 minuta, pa sve dobro promešati, a zatim naliti vodom da prekrije boraniju, tik iznad nje. U to dodati kokošju kocku ili suvi začin, so i biber i dinstati oko sat vremena. Kad baci prvi ključ, smanjiti vatru. Po potrebi dolivati vodu. Ukoliko želite gušću boraniju, ne prelivati je sa puno vode.
Savet: ako se boranija kuva bez mesa, pri kraju kuvanja može se dodati malo karija. Takođe, uz ovaj klot prilog mogu se servirati pečeni bataci. Posebno dobro uz boraniju ide i kisela pavlaka.
Tagovi